24sata

PALOVČANE SUZE NISU DIRNULE...

• Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila • Dodavala sam podloške da lakše maknemo škrinju

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, Ž. RUKAVINA

PUNO TEORIJA Mještani Palovca misle da je nakon Martinove smrti proradila savjest i zato su sa škrinjom izašli u javnost

Suđenje Smiljani Srnec budno su pratili i njezini sumještani u Palovcu. Suze ih nisu impresioni­rale, a i dalje su uvjereni da nije samo jedan član obitelji znao kakvu strašnu tajnu krije stari zamrzivač.

- Teško je komentirat­i nešto što se dogodilo unutar obitelji. Vjerujem da je većina, mislim na starije, znala što se skriva i više nisu mogli izdržati teret savjesti, a Martin je umro, pa su zbog toga izašli sa škrinjom u javnost. To je težak teret – počeo je govoriti muškarac (60) te se u pola rečenice zaustavio. Dodao je kako svatko od susjeda u Novoj ulici ima svoju teoriju o Jasmininoj smrti. U blizini lokalnoga kafića u koji je Smiljana često dolazila sreli smo muškarca (52) iz susjednog naselja i koji je dugo radio s pokojnim Martinom. Tvrdi da je Smiljanu poznavao površno, te ne želi nagađati tko je ubio Jasminu. Poslije podneva pozvonili smo i na vrata obitelji Srnec. Otvorila nam je djevojčica uz riječi da nikoga od odraslih nema

Ubijena Jasmina Dominić jer su svi na poslu. Tamo smo susreli i starijeg muškarca koji smatra da je u obitelji vladao zakon šutnje i da nije siguran je li ubojstvo djelo nekoga od ukućana ili možda neke osobe s kojom je Smiljana bila nekad ranije u vezi. Sjeća se dana kad je Smiljana dolazila u susjedno naselje Domašinec, u Disco klub Šampion, koji je prije nekoliko godina zatvoren. Tamo je bila čest gost i voljela se provoditi. - Nikad ne treba vjerovati ženskim suzama – značajno je kazao kad smo ga pitali kako ga se dojmilo Smiljanino svjedočenj­e. Većina mještana koje smo sreli na ulici mišljenja je da je to bila mračna tajna unutar obitelji, a možda i šire.

Sudski rasplet, nagađa se, mogao bi uslijediti najesen. Sudac Tomislav Brđanović odlučio je ipak pozvati tri svjedoka koje je predložila obrana i koje je ranije odbijao. Također, zatražio je dopunu psihijatri­jsko-psihologij­skog vještačenj­a na okolnosti koje su utvrđene naknadno, tijekom samog postupka. Sud će zatražiti i dokumentac­iju komunalnog poduzeća za koje Smiljana, njezina kći Katarina Srnec Dominić te njezin izvanbračn­i suprug David Balent tvrde da su ga kontaktira­li vezano uz odvoz škrinje. To bi trebalo pokazati govore li istinu, barem u tom dijelu. Od telekomuni­kacijske tvrtke zatražit će podatak što je bilo s brojem Jasminina mobitela, koji je, prema policijsko­m izvješću, aktiviran 24. rujna 2001. godine, a nije utvrđeno kad je isključen.

Tek nakon izvođenja tih dokaza, ako ne bude novih prijedloga, čut ćemo završne riječi obrane i tužiteljst­va, a potom i nepravomoć­nu presudu. Za to vrijeme Smiljana i dalje ostaje u istražnom zatvoru u Varaždinu.

 ??  ?? PRIKAZALI SLIKE ŠKRINJE STRAVE
MADE IN Škrinja marke Končar u kojoj su nakon 19 godina našli nestalu Jasminu Dominić stajala je pod stepenicam­a u Smiljanino­j kući.
PRIKAZALI SLIKE ŠKRINJE STRAVE MADE IN Škrinja marke Končar u kojoj su nakon 19 godina našli nestalu Jasminu Dominić stajala je pod stepenicam­a u Smiljanino­j kući.
 ??  ?? CRNA VREĆA ZA SMEĆE OKO GLAVE
OTISAK Rekla je da je otisak na crnoj vreći vezanoj oko Jasminine glave mogao onamo dospjeti jer je ona kupovala i koristila vreće za smeće.
CRNA VREĆA ZA SMEĆE OKO GLAVE OTISAK Rekla je da je otisak na crnoj vreći vezanoj oko Jasminine glave mogao onamo dospjeti jer je ona kupovala i koristila vreće za smeće.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia