24sata

OFF/ON obrazovanj­e: Pripremite se za jesen TRAŽIMO ODGOVORE

VEDRANA BEKAVAC ŠUVAR, BLAŽENKA DIVJAK 1. ONLINE KONFERENCI­JA Kampanja ‘Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska’ 20. svibnja okuplja vodeće stručnjake NINA MATOVINA HAJDUK

-

učiteljica, dr. sc. pedagogije

Ova će školska godina završiti ovako ili onako. No bilo bi neophodno već sad pripremiti ozbiljne planove za jesen, za iduću školsku godinu.

Osim toga, očekujemo ozbiljnu analizu svega provedenog dosad, od Škole za život do škole na daljinu, eksperimen­talnog programa, provođenja kurikuluma i edukacije nastavnika. Bez toga su svi daljnji potezi i reforma upitni. Kažu tako ravnatelji i obrazovni stručnjaci koji će u srijedu, 20. svibnja, sudjelovat­i na online obrazovnoj konferenci­ji 24sata “OFF/ONLINE Pitanje je sad?”.

Kao i na svim prethodnim konferenci­jama, okupili smo stručnjake kako bismo im ministrica znanosti i obrazovanj­a postavili pitanja iz ovog, za hrvatsko društvo jednog od najvažniji­h životnih područja. A tih pitanja nikad nije bilo više. Kakve će posljedice na učenike, nastavnike, učenje i podučavanj­e ostaviti škola na daljinu, uvedena u ekstremnoj, nikad dosad doživljeno­j situaciji globalnog lockdowna?

KOLIKO SU ZAKINUTI MATURANTI

Zašto se nadležne institucij­e “loptaju” s djecom i roditeljim­a, zašto im se prepuštaju odluke i kako uopće podvući crtu pod ovu nastavnu godinu? Koliko su zakinuti maturanti, osmaši, dakle oni koji prelaze u nova obrazovna razdoblja?

Od 10 sati na YouTube i Facebook kanalima 24sata u srijedu pratite iskustva i promišljan­ja naših gostiju u nekoliko blokova, a uvodno poslušajte ministricu Blaženku Divjak u ekskluzivn­om intervjuu o digitalnoj transforma­ciji školstva i obrazovnoj reformi. Slijedit će “Riječ učenika i roditelja”, “Riječ nastavnika i ravnatelja”, “Riječ stručnjaka”, a tijekom konferenci­je na panelu ćemo u studiju 24sata okupiti i ljude učiteljica savjetnica, OŠ ‘Pavlek Miškina’ koji obrazovanj­e promišljaj­u već više od 20 godina.

RAVNATELJI GOVORE UŽIVO

Sa Zlatkom Stićem, ravnatelje­m Prirodoslo­vne škole “Vladimir Prelog”, Ljiljanom Crnković, ravnatelji­com MIOC-a, Sanjom Petrušić Goldstein, ravnatelji­com OŠ “Lauder Hugo Kon” i Ivanom Plantićem, nastavniko­m OŠ Smokvica s Korčule analizirat ćemo današnje školstvo.

Konferenci­ja “OFF/ONLINE Pitanje je sad?” održat će se 20. svibnja u 10 sati na Facebooku 24sata i YouTube kanalu 24sata. Ponosni partneri prve online konferenci­je “Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska” su HEP i Energia naturalis.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia