24sata

Ubio oca pa šutio: Bio je miran, nikad ništa o obitelji nije govorio

USMRTIO GA NOŽEM Duga Resa u šoku je nakon stravičnog ubojstva Antuna P. (61). Sin mu je ispred kuće prerezao vrat

- Piše: ANDREJA THOMAS

Marijan P. (40), osumnjičen za ubojstvo oca Antuna (61), u četvrtak je nakon okončane istrage predan pritvorsko­m nadzorniku, a potom, uz kaznenu prijavu, doveden na Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu.

Na sud je doveden u lisicama u pratnji policije, a pred fotoreport­erima je lice prekrivao majicom. Na ispitivanj­u se branio šutnjom. Podsjetimo, Marijana se sumnjiči da je u srijedu oko 10.30 sati u dvorištu obiteljske kuće u Mrežničkom Varošu u Dugoj Resi nožem usmrtio oca. Zasad nije poznato što je Marijana nagnalo da na oca potegne nož i usmrti ga na kućnom pragu. - Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu izdalo je nalog za obdukciju smrtno stradalog 61-godišnjaka te se poduzimaju i druge izvidne i dokazne radnje - kažu u Županijsko­m državnom odvjetništ­vu. Susjedi obitelji kažu da su otac i sin već dulje bili u lošim odnosima te da je među njima i ranije dolazilo do svađa. Rekli su nam i da sumnjaju da Marijan pati od psihičkih tegoba, a razlog svađa s ocem vide u tome što nije htio raditi, nego je od oca tražio novac i potom ga trošio u kafićima. Navodno je Antunu to smetalo. Kad bi sinu prigovorio na takvo ponašanje, među njima bi došlo do svađe. Rekli su nam i da je nedavno Marijan počeo raditi kod stolara, odradio jedan dan, dobio dnevnicu

PREKRIVAO JE LICE MAJICOM

ŠTO JE MOTIV? Nije jasno što je nagnalo Marijana da potegne nož na oca Antuna i ubije ga. No, dulje su imali obiteljski­h nesuglasic­a. i više se na posao nije vraćao. Mještane je obiteljska tragedija duboko potresla, tim više što takve strahote ne pamte u naselju. Inače se obitelj bavila turizmom, u staroj kući su stanovali, a u novoj kući pokraj nje iznajmljiv­ali su apartmane. Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu, koji je rukovodio očevidom na mjestu događaja, rekao je da očevidaca događaja nije bilo, kao i da je na mjestu događaja zatečen osumnjičen­ik koji je uhićen bez pružanja otpora. Na mjestu događaja pronađen je i nož. Marijanovi prijatelji i poznanici za njega kažu da je miran i povučen, a nitko od njih nije bio upućen u obiteljsku situaciju jer im se o tome nije povjeravao.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia