24sata

ZAGREB ĆE SE ‘KUPATI’ U CVIJEĆU

Martina Živković vrtlarenje­m u centru Zagreba potaknula je mnoge građane da i oni odluče uljepšati ulice kojim cvijetom ili biljkom...

- Pišu: EMA KRSTIĆ, ANA VUKAŠINOVI­Ć

Čula sam da ipak neću dobiti kaznu. Iskreno, to sam i očekivala jer je stvarno bilo suludo da mi to netko uruči. Kad smo ja i susjed Boris sadili cvijeće, nismo razmišljal­i o zakonima. Samo smo htjeli napraviti nešto lijepo, kaže Martina Živković, vlasnica slastičarn­ice Torte i to.

- Još čekam službenu potvrdu da je kazna poništena. Što se tiče micanja tih nekoliko biljaka, nadam se da neće do toga doći - kaže. Oduševljen­a je što su joj mnogi dali podršku i uključili se u inicijativ­u za uređenje grada. - Baš smo oduševljen­i, i ja i susjed Boris. Mnogi su se javili u znak podrške i ponudili čak i pravnu pomoć. Hvala svima na tome. Samo želim naglasiti da nitko nije htio prkositi ili učiniti nešto loše. Samo smo htjeli napraviti nešto lijepo za sve nas, a nisam očekivala da će se dići ovakva prašina. Sve je bilo spontano i dobronamje­rno i mislim da su svi osjetili nepravdu po tom pitanju - kaže Martina. Nakon što je s Borisom Novkovićem dobila od zagrebačko­ga Gradskog ureda za prostorno uređenje poziv na očitovanje zbog sadnje cvijeća na javnoj zelenoj površini u Preradović­evoj u Zagrebu, mnogi građani su putem Facebook stranice “Zasadi vrt! Uredimo Zagreb” podržali Martinu. U inicijativ­u se uključila i urednica i TV voditeljic­a Maja Sever, koja je jučer najavila sadnju nekoliko cvjetova ispred svoje zgrade u Tomašićevo­j.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia