24sata

Kvizoman Kotiga do grla u šećeru: Pali 24sata!

BEZ RECEPTA U novom showu slastičari amateri moraju oduševiti strogog ‘lovca’ delicijama

- Piše: ANTONIJA ŠIPUŠIĆ

Halo, produkcija, ja ovo neću jesti. Ne moramo se raspravlja­ti dalje, ali ja ovo ne jedem. Pogledajte zašto! Pogledajte si tortu pa ćete imati odgovor, rekao je Dean Kotiga usred snimanja prve epizode slastičars­kog showa “Deserti od oka”, koji se od danas prikazuje na YouTube kanalu 24sata, Facebooku i 24sata.hr.

I to je produkciji doista stvorilo problem jer prema scenariju je zamišljeno da Kotiga proba deserte koje rade natjecatel­ji showa. Kandidata su dva - Ana Ćapalija i Dino More, a bore se za titulu najboljeg slastičara amatera. Bolji ide direktno u finale. Zadatak im je u samo 75 minuta napraviti repliku sočne torte koju su napravili slastičari profesiona­lci - Lada Osredečki i Antun Kocijan. Riječ je o tortama kakve najčešće gledamo u katalogu najboljih slastičarn­ica. Osim što moraju biti ukusne, iznimno je važno da izgledaju tip-top. Tortu, koja je poput malog umjetničko­g djela, moraju napraviti bez recepta, bez ičije pomoći, samo na temelju onogo što vide - od oka! A sve to otežalo im je Kotigino provociran­je. U prvoj epizodi originalno­g serijala rade tortu s figuricama zaljubljen­og para koji leti balonom na vrući zrak. Čim su je slastičari donijeli na set, Ani i Dini je pao mrak na oči.

- Da, zbilja! To morate napraviti smijao im se Kotiga.

- Okej, shvaćam da je natjecanje, ali ne moramo baš trčati - komentiral­a je Ana Dinin maraton u kuhinji. Ali, naravno, ništa bez važnih savjeta mentora koji su nadgledali proces izrade i pečenja torti.

Tko je pobjednik prve emisije i ide u finale kulinarsko­g showa, ne propustite pogledati u epizodi. Originalnu produkciju 24sata - “Zvijezde vrište”, “24 odgovora, 24 pitanja”, “Zenzaciju” i “Deserte od oka” pratite na našim kanalima.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia