24sata

Ila je iz kome navijača WBA Petera Georgea (65) NAVIJAC CUO MOJ GLAS I OZDRAVIO...

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Nogometa u Championsh­ipu, kao i diljem Europe, nema već dva mjeseca, ali Slaven Bilić i bez vođenja momčadi, oduševljav­a navijače West Bromwich Albiona.

On, njegovi suradnici i igrači, čim je počela kriza uzrokovana korona virusom, predložili su klubu da im smanje plaće, da ostali zaposlenic­i kluba ne bi ostali bez posla. Bila je to sjajan gesta hrvatskog trenera, a početkom svibnja napravio je još jednu. Peter George (65) zamalo je preminuo. Riječ je o velikom navijaču kluba koji vodi Slaven Bilić.

PETER, BOG TE BLAGOSLOVI­O

Zarazio se korona virusom i stanje mu je bilo toliko loše da su liječnici gotovo dignuli ruke od njega. Bio je na respirator­u, u inducirano­j komi. Georgeu su otkazali i organi. Supruga Teresa slala mu je poruke podrške, ali one nisu dopirale do njega. A onda se sjetila da bi mogla puštati glazbu. - Uvijek je bio lud za Albionom i pomislila sam: navijačke pjesme! Zamolila sam prijatelja DJ-a da napravi kompilacij­u nekih pjesama i Peterove noge i ruke počele su se micati! Bili su to prvi znakovi života koje smo vidjeli otkad su ga stavili u komu - rekla je.

Priča je došla do vodećih ljudi u klubu, koji su kontaktira­li obitelj.

- Peterova dva najdraža igrača su Chris Brunt i SuperBob (Bob Taylor). Bi li mogli snimiti poruku podrške? I Slaven Bilić isto, bilo bi to predivno - zamolila je Teresa.

Nije trebalo reći dvaput, nakon nekoliko dana medicinske sestre pustile su Peteru poruke. - Bok, Peter, Slav je. Slušaj, trebamo te nazad. Nastavi se boriti! Čuo sam da si pravi navijač, trebamo te natrag na utakmicama, na Hawthornsu. Čuvaj se i vidimo se brzo. Bog te blagoslovi­o, čovječe - rekao je hrvatski trener u videu koji je WBA objavio na društvenim mrežama.

Bolesni Peter George na to je dobro reagirao, uskoro je skinut s respirator­a, potpuno se oporavio od korona virusa i došao je doma.

- Znate mene, ne smatram to nikakvim herojstvom i ne bih volio posebno se isticati - skromno nam je rekao Slaven Bilić i dodao:

- Sretan sam jer je čovjek sad puno bolje, spasio se i to je najvažnije. Drago mi je da mu je moja poruka pomogla u najtežim životnim trenucima. Moji igrači i ja učinili smo nešto lijepo i završilo je baš dobro.

Iako je Slaven ostao skroman, njegova je gesta doista za svaku pohvalu. Ne može se baš svaki navijač na svijetu pohvaliti činjenicom da je trener njegova voljenoga kluba odvojio vrijeme za njega i snimio mu poruku.

Peter George ostao je živ i vjerojatno jedva čeka ponovno gledati domaće utakmice voljenoga kluba. Ove sezone navijači neće moći ići na utakmice na Otoku, ako se i bude igralo, ali zato bi iduće trebali.

BILIĆ JE OPET NA TRENINZIMA

Peter se nada da će WBA ući u Premiershi­p. Kad je prvenstvo prekinuto, WBA je bio drugi, a to mjesto donosi izravan plasman u društvo najboljih.

- Još je sve neizvjesno. Ne zna se hoće li biti nastavka sezone i, ako ga bude, kad će početi. Mi smo prije nekoliko dana počeli lagano trenirati. Radimo u grupama po trojica igrača. Čekamo da vidimo što će biti. Spremni smo na sve - kaže nam Slaven Bilić.

Fifa je presudila da Al-Ittihad Biliću treba isplatiti 14 milijuna eura zbog otkaza 2019. godine.

 ??  ?? Peter George (65) imao je koronu, zbog toga je završio čak i u komi
Peter George (65) imao je koronu, zbog toga je završio čak i u komi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia