24sata

Igrat ću za City, POD PASKOM GUARDIOLE inače ne bih niti potpisivao

POSUDBA IZ CITYJA Ante Palaversa (20) odigrao je prvu inozemnu sezonu u Belgiji

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Igrač sam Cityja, opet sam njihov na kraju sezone, imaju neke opcije za mene i vidjet ćemo što ćemo odlučiti. I prošlog ljeta dali su mi nekoliko opcija, izabrao sam Belgiju, kaže Ante Palaversa.

Želje da jednog dana odjene dres Cityja nije se odrekao.

- Da se ne vidim u dresu Cityja, ne bih ni potpisivao ugovor s njima. To je moj cilj. Dječački san ispunio sam kad sam odjenuo dres Hajduka i zaigrao na Poljudu, sad je ispred mene drugi cilj, dres Cityja i Etihad.

Ante je u svakodnevn­om kontaktu s ljudima iz Cityja. - Gledaju svaku utakmicu, čujemo se gotovo svaki dan, razgovaram­o, šalju mi vježbe i planove koje moram odraditi na individual­nim treninzima. Oni sve drže pod kontrolom, moje je da slušam i radim - kaže Ante. I tu se vraćamo godinu i pol unatrag, kad je Ante potpisao ugovor sa Cityjem, koji ga je ostavio na posudbi u Hajduku. Plaćenoj posudbi, na kojoj je Ante trebao igrati i napredovat­i, pomoći Hajduku i igrački i financijsk­i, ali i napredovat­i. No nije sve ispalo prema očekivanji­ma, Siniša Oreščanin ispunjavao je formu stavljanje­m Ante, no ne na njegovu poziciju, a i redovito ga je početkom drugog poluvremen­a vadio iz igre. Navijači su se pitali što se događa, Ante je šutio, a City je na kraju sezone raskinuo dogovor i odveo ga. O toj ružnoj epizodi Ante nikad nije govorio.

- Sve sam ostavio iza sebe, okrenuo stranicu i krenuo dalje. Nadao sam se da će sve izgledati drukčije, ali nije... S 18 godina teško je standardno igrati bilo gdje, ja sam zaigrao za seniore Hajduka i prije negoli sam postao punoljetan i na neke sam stvari u tim godinama gledao drukčije. Bilo bi mi draže da to nije izgledalo tako nego bolje, ali sve je to dio iskustva.

 ??  ?? Ante je za Oostende ostvario 20 nastupa
Ante je za Oostende ostvario 20 nastupa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia