24sata

Ketsbaijin sam dres 23 godine držao u kutiji

OTVORIM KUTIJU, A UNUTRA SAMO DVA DRESA MIJENJAO SAM DRESOVE S BRAĆOM DE BOER, CRUYFFOM..., NO SVE SAM IH PODIJELIO

- Piše: MATO GALIĆ

Sreo sam prijatelja na Kajzerici, pitao me imam li dresova za donaciju Palčićima u Petrovoj, pa sam se bacio na prekapanje kutija, priča nam Dinamova legenda Edin Mujčin (50).

A onda - šok. U kutiji su bila samo dva dresa. - Od danske reprezenta­cije i Dinamova krvnika Temura Ketsbaije - ispalio je Mujčin. Newcastleo­v Gruzijac “modre” je zavio u crno golom u 119. minuti za 2-2 na Maksimiru 1997. protiv Croatije.

NAJGORA UTAKMICA

- Bio je to strašan udarac, ta utakmica mi je bila najgora u karijeri. Vjerujte mi, nemam pojma kako sam uopće došao do Ketsbaije nakon utakmice i pitao ga za dres - priča Mujčin pa pojašnjava:

- Nakon toga gola svi smo popadali po travi od muke. Nisam znao gdje sam, razmišljao sam u tim zadnjim minutama utakmice samo o jedanaeste­rcima... Mujčin je uvjeren da bi Croatia prošla dalje u Ligi prvaka samo da je izdržala do kraja produžetka.

- Bili smo bolji, čak i bez Jurića, koji je dobio crveni krajem prvog poluvremen­a. Ladić je tih dana branio sjajno

- s dozom sjete u glasu kazao je Edo.

Tog “crnoga” Gruzijca nikako ne može izbaciti iz glave.

- Svi su nas upozoraval­i na Kolumbijca Asprillu, nismo ni sanjali da će nas uništiti Ketsbaija. - Vidi se po mutnoj fotografij­i da je Edinu i danas teško kad vidi dres toga gruzijskog ćelavca napisao je Edinov ranije spomenuti prijatelj Antoni, koji je dres objavio na Facebook grupi.

OPASNI GRUZIJAC

Mujčin je tijekom karijere sakupio mnogo dresova.

- Brat Zemir i ja mijenjali smo dresove s braćom De Boer, to nam je bilo fora. Protiv Uniteda sam mijenjao dres s Jordijem Cruyffom...

SVE SAM PODIJELIO

Prave relikvije, rekli bismo.

- Nemam pojma gdje su ti svi dresovi s godinama nestali. Nešto sam podijelio prijatelji­ma, nešto je podijelio moj sin. Nisam baš neki kolekciona­r - rekao je Mujčin kroz smijeh. Edo danas radi kao pomoćni trener u Lokomotivi.

- Igrači su se baš zaželjeli treninga, a i ja posla - završio je Mujčin.

LEGENDA

 ??  ?? Ketsbaia je golom u 119. minuti izbacio Croatiju iz LP-a
Mujčin je u Dinamu bio od 1995. do 2005.
Ketsbaia je golom u 119. minuti izbacio Croatiju iz LP-a Mujčin je u Dinamu bio od 1995. do 2005.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia