24sata

Mladen Petrić: Dres s Wembleya još čuvam

RADOST I TUGA Ispadanje od Turske u četvrtfina­lu Eura 2008. bit će vječna bol, a radost je gol Englezima 2007., rekao nam je Petrić

-

U Grčkoj situacija s korona virusom nije bila dramatična kao u nekim drugim državama, ali su mjere bile strože nego u Hrvatskoj, kaže nam iz Atene Mladen Petrić.

Bivši hrvatski reprezenta­tivac karijeru je završio 2016. u Panathinai­kosu, supruga Despina je Grkinja, pa je ostao i živjeti u glavnom gradu Grčke. - Želio bih u budućnosti biti nogometni trener. Zasad imam trenersku B licenciju, ali planiram ići i dalje - rekao je Petrić i nastavio:

- Radim kao sukomentat­or za neke TV kuće u Njemačkoj i Švicarskoj. Naravno, sad zbog korone nema nogometa, ali čim ga bude, ponovno se vraćam na taj posao sukomentat­ora. Pamti se i njegov korner s Ivanom Rakitićem dok su igrali za švicarski Basel.

- Šteta što Raketa nije dao gol. Sigurno bi to bilo za povijest, ali i ovako se o tome često priča.

DUGIH 12 GODINA

Nedavno je Ivan podijelio videosnimk­u našega kornera. Uvijek se oduševim zbog tog trenutka dok smo igrali za Basel - prisjetio se Petrić, koji je od 2001. do 2013. nosio hrvatski dres. Zabijao je za Hrvatsku i u natjecatel­jskim utakmicama, a gol koji se najviše pamti zabio je 21. studenog 2007. godine.

- Taj gol koji sam zabio za pobjedu protiv Engleske na Wembleyu je ono po čemu me Hrvati pamte. Zabiti za 3-2, nakon što su se Englezi od 0-2 vratili na 2-2 i ostaviti ih bez plasmana na Euro doista je nešto posebno. Dres s te utakmice još čuvam. Nikad je neću zaboraviti - kaže Petrić, koji je 2008. godine s Hrvatskom ispao u četvrtfina­lu Eura od Turske u Beču.

- I ja sam promašio jedan od penala. Ta je utakmica vječna bol. To ispadanje od Turaka uvijek će boljeti - za kraj je rekao Mladen. (A. Bevanda)

 ??  ?? Za Hrvatsku je Petrić igrao od 2001. do
2013. U budućnosti bi htio biti trener
Za Hrvatsku je Petrić igrao od 2001. do 2013. U budućnosti bi htio biti trener

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia