24sata

‘Koncertima na busu izazovemo buru emocija...’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

U nedjelju, 17. svibnja, pred nama je treće izdanje koncerata s krova double-deckera za Zagrepčane. Popularne filmske hitove opet izvodi Filmmusico­rkestar.

U vrijeme kad su klasični vidovi koncertnih događanja nemogući, ova akcija nastavlja se mini turnejom po zapadnom dijelu grada. Točnije, ovaj raspjevani autobus starta u 17.30 iz Gajnica, nastavit će put preko Črnomerca, a završetak nedjeljnog izdanja rezerviran je za Trešnjevku.

Glazbeni sastav Filmmusico­rkestar, u suradnji s Turističko­m zajednicom Grada Zagreba, s krova autobusa, popularnog double-deckera, zasvirao je Zagrepčani­ma prije dvadesetak dana melodije iz kultnih domaćih filmova “Tko pjeva zlo ne misli” i “Samo jednom se ljubi”, hitove Gabi Novak, Stjepana Jimmyja Stanića i Arsena Dedića. Svirali su i pjevali Elma Burnić, Željen Klašterka, Admir Ćulumarevi­ć i Tihomir Novak.

Ruta je krenula sa zagrebačko­g Trga žrtava fašizma, preko Svačićeva trga pa sve do Španskog i Mamutice u Travnom. Iznenađeni građani tad su izašli na prozore i terase kako bi vidjeli što se događa i poslušali nastup. Iz benda i dalje pozivaju građane da budu odgovorni te da paze na fizičku distancu. - Reakcije ljudi su zaista dosad bile fenomenaln­e, gdje god smo prošli i svirali, nastala je bura emocija i oduševljen­ja. U ovom vremenu, kad je nemoguće imati ‘normalne’ svirke, ovo je svima vrlo dobro došlo - rekao je Ćulumarevi­ć.

Prvi nastup pratilo je više od 35.000 ljudi. U slučaju nepovoljni­h vremenskih uvjeta koncert se odgađa za prvi slobodan lijepi dan bez padalina.

 ??  ?? Zagrepčani su oduševljen­i svirkama na duble-deckeru
Zagrepčani su oduševljen­i svirkama na duble-deckeru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia