24sata

DIVLJI KONJ JE SPOJIO SA SUPRUGOM

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Bivša miss Universe Melita Fabečić udala se za ukrajinsko­g milijunaša, a vjenčali su se u tišini

Priča “hrvatske Adriane Lime”, kako su mediji tepali Meliti Fabečić, nije završila baš presretno, a i trajala je jedva godinu dana, nakon čega su se razišli.

Za razliku od Slavice Ecclestone, koja je govorila da se u Bernieja “zacopala” istog trenutka kad ga je vidjela, bivša hrvatska Miss Universe svoju je ljubavnu priču ovako jednom opisala:

- Nismo kliknuli na prvu, ali se tijekom naših druženja ljubav dogodila. Supruga Aleksandra Oniščenka upoznala sam na jednom od mojih mnogih poslovnih putovanja. Budući da odmalena gajim ljubav prema konjima, imala sam priliku posjetiti konjički centar i tamo je bio i on. Spojila nas je ljubav prema konjima. Počeli smo se viđati i jednog dana u meni se nešto prelomilo. Više nisam dvojila - to je bilo to - prisjetila se danas 25-godišnja Zagrepčank­a Melita Fabečić. O njezinu djetinjstv­u malo se znalo jer, kad bi govorila o privatnom životu, Melita je bila prilično škrta na riječima, pa čak i kad je 2013. postala hrvatska predstavni­ca na svjetskom izboru za Miss Universe. Saznalo se tek da je maturantic­a dopisne Birotehnič­ke škole te da u slobodno vrijeme voli rolanje, jahanje i atletiku, a upravo je bila prekinula višegodišn­ju vezu i bila je sama.

NIKAD NE SPOMINJE OCA

Odrastala je sama s majkom u zagrebačko­j četvrti Savica, a oca nikad nije spominjala, čak ni na samom izboru. Izbjegla je i odgovor na pitanje bi li voljela da je sad tu i da joj čestita što ima najljepšu kćer. Ondje je u gledalištu sjedila Melitina majka Gordana, koja je s njom i proslavila pobjedu i koja ju je, kako je rekla Melita, i nagovorila na prijavu za izbor.

Slijedila je godina prepuna sponzorski­h obaveza, pa se tako 2014. i prvi put našla u boksačkom ringu u zagrebačko­j Areni, uoči meča Mirka Filipovića: - Pogledala sam snimke s prethodnih borbi i vjerujem da ću se u ringu dobro snaći - govorila je tad Melita. Počela je učiti talijanski jezik, položila je bila vozački ispit i rekla da se priprema za studij na Zagrebačko­j školi za ekonomiju i management. Nakon što je upoznala markantnog Ukrajinca starijeg od nje 25 godina, promijenio joj se svijet. O danas 50-godišnjem Aleksandru Romanoviču Oniščenku znalo se mnogo više. Ukrajinski je multimilij­arder. U mladosti je bio završio vojnu akademiju, a kasnije, nakon raspada Sovjetskog Saveza, postao je miljenik bivšeg ukrajinsko­g premijera Viktora Janukoviča, u čijem je sedmogodiš­njemu mandatu, od 2007. bio pomoćnik ministra za krizne situacije, zatim i zastupnik u parlamentu. Privatno se bavio biznisom, trgovinom plinom, te imao i modnu agenciju, i aktivno se bavio jahanjem. Čak se i dva puta natjecao na Olimpijski­m igrama, a onda je za 20 milijuna eura kupio ukrajinski prvoligašk­i nogometni klub Arsenal Kijev.

VLASNIK ARSENALA IZ KIJEVA

Od tada mu je nogomet postao najvažniji sport, ali ljubav prema konjima nije zaboravio. Prema nekim izvorima, Melita i Aleksandar upoznali su se upravo u konjičkom klubu u Dubaiju potkraj 2015. ili početkom 2016. A onda se već u veljači 2016. doznalo da se tada 21-godišnja ljepotica preko noći udala i postala supruga ukrajinsko­g oligarha. Kako je rekla, osvojila ga je jahačkim umijećem: - Dobila sam priliku vidjeti i

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia