24sata

‘Badiće’ sam nazvala Kolinda, Smokva...

JULIANNE IZ AUSTRALIJE OBOŽAVA HRVATSKU

- Piše: DUBRAVKA PRPIĆ ZNAOR

HRVATSKI NAZIVI

Živim u Camdenu, nedaleko od Sydneya, ali moje kombinacij­e inspiriran­e su Hrvatskom, rekla je Julianne Bobanovic.

Njezin brend kupaćih kostima i saronga zove se “Plivati”. - Osjećam veliku ljubav prema Hrvatskoj, pogotovo zato što je moj suprug Hrvat, a imamo i imanje u Petrčanima. Inspiriran­a sam prekrasnom hrvatskom obalom, smokvom, maslinama, lijepim vinom, bugenvilij­om i nasadima po regijama - kaže Julianna, inače rođena u Gold Coastu u Queensland­u. Upravo su plodovi Hrvatske ujedno motivi kreacija, a jedan od badića s uzorkom smokve prozvala je - “Kolinda”. Inače imena kolekcija i kreacija su na hrvatskom, poput “Smokva” i “Plaža”, a tu je i kod nas često ime “Ivana”. U kolekciji “Peninsula” koristi najlon spandex koji je udoban i dvoslojan, dok je baza kolekcije “Plaža” eko poliester spandex, napravljen od recikliran­ih ribarskih mreža.

- Ovaj novi, recikliran­i materijal jednako je udoban, samo je sad ekološki prihvatlji­v - komentira. Cilj je, dodaje, bio kreirati kolekciju badića koji nisu oskudni, nego dosta prekrivaju, a da se žene opet osjećaju glamurozno. Osim badića, ima i saronge te ručnike, a tu su i kolekcije za djecu i muškarce.

- Obitelj supruga Stephena je prva generacija Hrvata u Australiji i ovdje imamo veliku hrvatsku zajednicu. Trenutačno učim govoriti hrvatski - kaže nam Julianne.

Od hobija obožava kuhanje i otkriva nam da je nedavno savladala sarmu.

- Uživam u isprobavan­ju recepata, posebno hrvatskih. Trebali smo putovati u Hrvatsku ovoga srpnja, kako bismo snimili moju novu kolekciju i proslavili rođendan s našom djecom Lukom i Dominikom, ali smo, nažalost, morali odgoditi do sljedeće godine - izjavila je dizajneric­a. Kako bi zaokružila modni brend, u dalekoj Australiji bira i modele hrvatskog podrijetla pa su za potrebe kampanje pozirali Gina Vuletich, Nevena Tepic i Nino Cvoro.

 ??  ?? Svidjelo joj se ime Ivana pa je tako nazvala jednu kolekciju
Julianne je ‘opčinjena’ hrvatskom obalom, maslinama i vinom
Svidjelo joj se ime Ivana pa je tako nazvala jednu kolekciju Julianne je ‘opčinjena’ hrvatskom obalom, maslinama i vinom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia