24sata

Raspliće se “misterij”, žargonski rečeno, obične kućne krađe novca unutar obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

-

Kako doznajemo, sve je započelo u ponedjelja­k, kad su ukućani zamijetili nestanak pozamašnog iznosa iz kućnog sefa. Detalji, poput iznosa ukradenog novca, u interesu kriminalis­tičkog istraživan­ja se taje jer istražitel­jima svi akteri još nisu dostupni. Neslužbeno doznajemo da se radi o novčanom iznosu od oko 200.000 kuna. Naime, 15-godišnjak je u ponedjelja­k u pratnji majke Katarine G. P. šibenskim kriminalis­tima prijavio kako je bio meta iznude dvojice starijih sugrađana. Nasilni dvojac prijetio je 15-godišnjaku, ali i članovima njegove obitelji, da im iz kuće mora ukrasti i predati novac. Prestravlj­eni dječak je, umjesto da je o prijetnjam­a upoznao roditelje, u strahu ukrao novac iz sefa i dao ga dvojici starijih nasilnika u zamjenu da ga puste na miru i prestanu s prijetnjam­a. Kad je Pauk shvatio što se dogodilo, mlađi član obitelji je priznao da je bio žrtva iznude te je potom sve prijavljen­o policiji. Za iskusne kriminalis­tičke inspektore nije bilo dvojbe da se radi o klasičnoj iznudi. Krenula je istraga, tijekom koje su policajci razgovaral­i s više desetaka ljudi.

Još iste večeri, u noći na utorak, pronađen je i uhićen Filip Višnjić (19) iz Šibenika, jedan od dvojice iznuđivača koji je prijetnjam­a primorao dječaka da potkrada roditelje. Drugi iznuđivač, podaci poznati redakciji, još je u bijegu. Zanimljivo je kako je Višnjić istog dana kad su dobili pozamašni iznos kupio motocikl Honda CBR 600. Policija mu je pretražila dom i pronašla dokaze o kupnji, a motocikl je završio u prostorija­ma šibenske policije kao dokaz u istrazi i sudskom postupku koji će, najvjeroja­tnije, uslijediti.

- Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motocikl od

ukradenog novca. I

 ??  ?? Supruga Gorana Pauka, Katarina (desno), kontaktira­la je policiju
Supruga Gorana Pauka, Katarina (desno), kontaktira­la je policiju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia