24sata

‘SLOMLJE NIJE MOJ

Adriana Vuković (21) najveći je potencijal slobodne borbe: Poslije borbi pojedem skoro sve što stignem...

- Piše: EVA GRGIĆ

Svjetsko zlato i tri europska zlata u jiu-jitsuu, višestruka prvakinja Hrvatske u boksu, boksačka osvajačica bronce na Kupu nacija, prvakinja svijeta u grapplingu, zlato na prvenstvu svijeta u amaterskom MMA-u..., samo su neki od uspjeha Adriane Vuković (21).

Zovu je najvećom hrvatskom perspektiv­om u slobodnoj borbi (MMA). Adriana živi sama od 15. godine. Iz Đakova se preselila na Trešnjevku.

TRENIRALA S VELIKANOM

- Otkad sam se preselila u Zagreb s 15 godina, odlazila sam u Kanadu, Montreal, trenirati u Tristar Gym s poznatim trenerom Firasom Zahabijem.

U Kanadi je upoznala i renomirano­g borca Georgesa St. Pierra. - Trenirala sam s njim, vrhunski je borac i svatko se može ugledati na njega. Vodio nam je treninge, puno sam naučila od njega - kaže Adriana i dodaje: - Nemam posebne proslave nakon pobjeda, poslije njih volim biti s obitelji i dečkom. A nakon borbi i skidanja kila određena me hrana više privlači, tako da se volim opustiti i jesti što god želim.

Prije meča, kaže, nema nikakve posebne rituale. - Pomolim se. To je sport, a ta osoba me došla pobijediti i ozlijediti pa moram biti smirena. Ne dopuštam da me ponese atmosfera. Adriana će se i dalje pripremati u inozemstvu.

- I dalje ću odlaziti na pripreme u SAD. Potpisala sam za Invictu, UFC-ovu organizaci­ja u kojoj su se žene borile prije nego što su smjele u UFC - pojašnjava Adriana, koja se do sada borila u kategoriji do 56, ali će se uskoro boriti u onoj do 52 kilograma. Veliki problem joj je i pronalazak suparnice...

PAZIM NA SVOJ IZGLED

- Nisam ih mogla naći jer sam imala ‘score’ 0-0, a cure s boljim rezultatom ne žele se boriti kako ne bi izgubile od nekoga kao što sam ja. Sad imam dva profesiona­lna meča u MMA-u i dvije pobjede, organizaci­ja je bila Fight Nation Championsh­ip. Oko žena u borilačkim sportovima, kaže, ima i pozitivnih i negativnih komentara.

- Treniram dva puta dnevno, a borim se zbog

 ??  ?? Adriana često trenira i sa svojim dečkom hrvačem
Adriana često trenira i sa svojim dečkom hrvačem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia