24sata

Ma kakve preporuke, igrači si pružaju ruke

AMBICIOZAN TRENER Naše su ambicije prilično jasne, želim vidjeti prave kamikaze na terenu, kaže Igor Jovićević

- Piše: HRVOJE TIRONI

Ove dvije utakmice protiv Osijeka (2-1) i Gorice (2-3) dale su naslutiti što želimo i na koji način planiramo igrati. Imamo kvalitetu i karakter, idemo u dobrom pravcu, kaže Igor Jovićević.

Trener Dinama u te dvije utakmice koristio je usluge čak 36 igrača, na terenu nije bilo tek Dine Perića (ozljeda), Danijela Zagorca (operirao madež) i Kevina Theophilea, čija je budućnost u Maksimiru prilično neizvjesna. Francuz i dalje odugovlači s potpisivan­jem novog ugovora pa ga Jovićević nije koristio protiv Osijeka i Gorice. A pitanje je hoće li ga više i koristiti.

Prva utakmica odigrana prema novim mjerama, a uz prisustvo određenog broja medijskih predstavni­ka, bila je prilično zanimljiva. Nogometaši obje momčadi nisu se uobičajeno pozdravili prije početka dvoboja, to su tek (pozdrav laktom) odradili kapetani (Moro i Kahlina) i sudac Pajač.

‘NITKO NEĆE BITI U TOP FORMI’

A onda je već u 5. minuti Musa po nogama opleo Marina pa mu - pružio ruku. Sve je bilo korektno, u duhu fair-playa, no kako bi na to reagirao Nacionalni stožer civilne

DAJ

MI PET

Ćuže je zabio Gorici, a Julardžija mu pružio ruku. Normalan potez, no protiv preporuka

Civilne zaštite zaštite? Prema njihovim preporukam­a, igrači si ne smiju pružati ruke. Također, igrači su si i kod golova najnormaln­ije čestitali, nisu se libili jedan drugome pružiti ruku. - Mi sad moramo izaći iz komforne zone, imamo 18 bodova prednosti, a teško da će ijedna momčad za dva tjedna biti u pravoj formi. Od ponedjeljk­a ćemo skratiti fond igrača, neke ćemo vratiti u kadar juniorske ili B momčadi. No svi su pokazali kako se na njih po potrebi može računati - kaže Igor Jovićević pa dodaje: - Pričao sam s igračima, moramo biti pametni. U nastavku sezone imamo tek deset utakmica, a dosta veliki igrački kadar.

U PETAK PROTIV ZAPREŠIĆAN­A

I to će biti veliki izazov za novog trenera Dinama...

- Bit će teško, trebat će pažljivo rotirati igrače, napraviti da svi budu zadovoljni. A to neće biti jednostavn­o, igrači će uhvatiti ritam, pa ćemo ući u rotacije. Opet, jedino mjerilo je teren. Dinamo će zadnju pripremnu utakmicu prije početka sezone odigrati u petak, 29. svibnja protiv zaprešićko­g Intera.

- Igrat ćemo 2x60 minuta, a naše su ambicije sasvim jasne. Želim vidjeti kamikaze na terenu, samo me to zanima završio je Igor Jovićević.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia