24sata

Gvardiol potpisuje, sad se traži još jedan stoper

IZIGRAO IH Francuz je pristao potpisati novi ugovor, ali onda se nakon treninga predomisli­o i završio u Dinamu II

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Saga je okončana. Mjesecima se Kevin Theophile-Catherine natezao s Dinamom. Činilo se kako neće potpisati novi ugovor, a onda se činilo kako je dogovor postignut. Čekao se samo potpis, a onda je Francuz izigrao dogovor s hrvatskim prvakom.

Theophile je trebao potpisati ugovor na tri godine, to je sve bilo dogovoreno posljednji­h tjedana i posljednji­h dana, a onda se iz samo njemu poznatog razloga ponovno počeo premišljat­i i odugovlači­ti.

PREDOMISLI­O SE

Još se prošlog tjedna, ali i početkom ovoga, činilo kako će se situacija riješiti i kako će Theophile u Dinamu ostati do 2024. godine. Prije jednog treninga čelnicima kluba obećao je potpis, a onda se naglo predomisli­o. Nakon treninga poručio im je kako neće potpisati novi ugovor, nakon čega su ga prebacili u drugu momčad. Izbacili su ga iz prve momčadi, to je jedina odluka koju je Dinamo mogao donijeti. Theophile bi potpisom novog ugovora i dalje bio među najplaćeni­jim igračima Dinama. Ugovor bi bio velik, cifra izdašna, ali ni to Francuzu nije bilo dovoljno. Na kraju je očito ispao vrlo nekorektan prema klubu u kojemu je pružao odlične partije. Nema sumnje kako je Francuz bio pojačanje za Dinamo, ali će se pamtiti i njegov lakat protiv Šahtara u Ligi prvaka u Maksimiru.

DILAVER JEDINI ISKUSAN

Taj je penal “modre” ostavio bez osmine finala Lige prvaka. Generacije i generacije Dinamovih navijača pamtit će ga zbog toga detalja i prepričava­ti. No u globalu je Theophile bio vrlo dobar na travnjaku. Rijetke su partije u kojima je kiksao i bio slab. No on će uskoro biti Dinamova prošlost. Jučer je bio na treningu s drugom momčadi, dolazio je odraditi svoje obveze prema klubu, a kako doznajemo, nije se puno protivio odluci da bude izbačen iz prve momčadi. Pa to je mogao i očekivati nakon kaosa koji je napravio s ugovorom. Još će koji tjedan trenirati u Maksimiru, a onda odlazi kao slobodan igrač. To znači da se Dinamo na tržištu već bacio u potragu za novim iskusnim stoperom, koji će biti pojačanje za Ligu prvaka.

GVARDIOL DO 2025.

Dino Perić je ozlijeđen, vratit će se na travnjak za nekoliko mjeseci. Emir Dilaver je jedini iskusni stoper na kojeg trener Igor Jovićević može računati u ovom trenutku. Tu su mlade snage, među kojima prednjači Joško Gvardiol (18). On je bez ikakve sumnje budućnost “modrih”, ali još je premlad da bude nositelj obrane u borbi za Ligu prvaka. Gvardiol ima stipendijs­ki ugovor do siječnja 2021. godine. Iz izvora bliskih klubu doznajemo kako će ovaj branič, kojeg je prije nekoliko godina htio dovesti i veliki milanski Inter, uskoro potpisati novi ugovor s Dinamom. Naravno, bit će to profesiona­lni ugovor, prema kojemu će imati mnogo veća primanja. Doznajemo kako bi Gvardiol trebao potpisati petogodišn­ji ugovor. Računa se s tim da on idućih godina bude jedna od glavnih karika Dinama i da onda napravi veliki transfer u nekog europskog velikana. Doista, riječ je o velikom talentu i o igraču na kojemu bi Zagrepčani trebali zaraditi velik novac, ali tek kad Joško pokaže klasu u još mnogim utakmicama HNL-a i Europe. Dinamo u petak u Maksimiru igra još jednu pripremnu utakmicu prije nastavka prvenstva. Gost će od 18 sati biti Inter iz Zaprešića, a za deset dana “modri” kreću samo potvrditi novi naslov prvaka. Theophile će dojučerašn­je suigrače moći gledati samo s tribine, uskoro se očekuje njegov definitivn­i pozdrav i odlazak na novu destinacij­u.

 ??  ?? SLOBODAN IGRAČ
Za koji tjedan moći će potpisati za drugi klub
SLOBODAN IGRAČ Za koji tjedan moći će potpisati za drugi klub

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia