24sata

Prvašiće testiramo u učionici pod drvetom

HIGIJENSKI I UGODNO Nakon višemjeseč­ne odgode zbog epidemije, škole opet testiraju buduće prvašiće. U školi u Bregani dočekuju ih u prekrasnom dvorištu

-

Dobro došli u našu malu učionicu na otvorenom. Došli ste na upis u prvi razred? Slobodno sjednite, odgovorit ćete na nekoliko pitanja, našalile su se s nama defektolog­inja Ljiljana Fresl (62) i pedagoginj­a Željka Ceglec (33) u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani.

Testiranje prvašića bilo je odgođeno zbog epidemije. Nove epidemiolo­ške mjere za upise potaknule su ravnatelja škole Igora Matijašića da omogući jednostavn­ije testiranje i upis.

- Ovu učionicu sagradili smo netom prije pandemije da je koristimo kad je lijepo vrijeme. Tko bi rekao da će nam ovako poslužiti, a štitimo i zdravlje naših prvašića - otkrila je defektolog­inja Fresl. Škola će sljedećih tjedana testirati 88 djece iz Bregane i okolnih mjesta. Djeca dolaze u pratnji jednog roditelja. Svaki dan ih testiraju sedmero i poslije svakog mora biti 15-ak minuta pauze za dezinfekci­ju. Ako padne kiša, “ured” će premjestit­i u zbornicu, koja je najbliža ulazu u školu. - Mislimo da je ovako lakše i nama, ali i djeci i roditeljim­a. Nema buke i djeci je manje stresna cijela situacija - zaključila je pedagoginj­a. S tim se složila i Sanja

Vrtarić (34), koja je u četvrtak u školu dovela sina Leona, budućeg prvašića. - Leon je moj prvi školarac, još mi se čini malen, a ustvari je spreman za školu. Učionica je super, a on je jako uzbuđen rekla je Sanja dodajući kako Leon još ide u vrtić. S mnogim prijatelji­ma se nije uspio oprostiti jer su ih roditelji ranije ispisali i neće imati završnu predstavu, ali je jedva dočekao ponovno biti među vršnjacima. Mala Leona (7) na testiranje je došla s mamom Nikoline Žganjar (31). Kazala nam je kako je jedva dočekala upis u prvi razred i veseli se jeseni, kad će upoznati nove prijatelje.

 ??  ??
 ??  ?? Ravnatelj Igor Matijašić
Ravnatelj Igor Matijašić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia