24sata

UZELI MITO I ZA VJETAR

PAD KNINSKE KRALJICE Uhićeni su šef Hrvatskih šuma, pomoćnica ministra Horvata, tajnica ministrice poljoprivr­ede, načelnica Gračaca, ali i bivša gradonačel­nica Knina Josipa Rimac...

-

UKUPNO 13 LJUDI POLICIJA TERETI ZA PRIMANJE MITA I TRGOVANJE UTJECAJEM TIJEKOM GRADNJE VJETROELEK­TRANA U ZALEĐU ŠIBENIKA

Policijski istražitel­ji razbili su hobotnicu u kojoj su i utjecajne žene iz HDZ-a, koje sumnjiče za trgovinu utjecajem, pogodovanj­e, a tu je i sumnja na korupciju.

Istražitel­j tzv. policijsko­g Uskoka prvo su rano ujutro pokucali na vrata predsjedni­ka uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića (HDZ). A onda se klupko počelo odmotavati pa je do ranog poslijepod­neva

20O5. uhićeno najmanje 13 ljudi. Među njima i Josipa Rimac, nekadašnja HDZ-ova mlada nada, bivša gradonačel­nica Knina i trenutačna državna tajnica u Ministarst­vu uprave Ivana Malenice. Privedene su i pomoćnica ministra gospodarst­va Ana Mandac (HDZ) i Ružica Njavro (HDZ), tajnica u kabinetu ministrice poljoprivr­ede Marije Vučković. Ministrica Vučković prije dva tjedna objavila je i fotografij­u na kojoj je u opuštenom izdanju s Njavro i Rimac, a uz poruku: “Uvijek zajedno”.

MUP do zaključenj­a ovog broja nije naveo detalje o ovoj velikoj policijsko­j akciji, osim da uhićene sumnjiče za kaznena djela protiv službene dužnosti, gospodarsk­i kriminalit­et s obilježjim­a korupcije. Te da su privođenja rezultat višemjeseč­ne istrage.

Kako neslužbeno doznajemo, Rimac je uključena u slučaj pokušaja pogodovanj­a tvrtki C.E.M.P., koja je kraj Knina sagradila najveću vjetroelek­tranu, vrijednu 1,8 milijardi kuna, i dobiva državne poticaje.

20. 5. 2012.

Nakon lokalnih razina ušla je u predsjedni­štvo HDZ-a, dok je na čelu stranke bila Jadranka Kosor. S njom se brzo razišla. Uskočila je u tabor Tomislava Karamarka, koji je kasnije preuzeo stranku.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Josipa Rimac u HDZ se učlanila već sa 16 godina. U 25. godini postala je najmlađa gradonačel­nica u Hrvatskoj. Deset godina stolovala je u Kninu.
Josipa Rimac u HDZ se učlanila već sa 16 godina. U 25. godini postala je najmlađa gradonačel­nica u Hrvatskoj. Deset godina stolovala je u Kninu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia