24sata

AVACI VJETRA

-

Među uhićenima su, kako neslužbeno doznajemo, i Nataša Turbić, načelnica općine Gračac (prva s lijeva), zatim pomoćnica ministra gospodarst­va Ana Mandac (druga s lijeva), tajnica kabineta Ministarst­va poljoprivr­ede Ružica Njavro (treća s lijeva) te Ivan Melvan iz Splita, voditelj tamošnje uprave Hrvatskih šuma.

je u MORH-u i Saboru, a bila je i predsjedni­ca nadzornog odbora tvrtke Badel 1862. Privedena tajnica kabineta Ministarst­va poljoprivr­ede zove se Ružica Njavro. Riječ je o samozatajn­oj i odanoj HDZ-ovki iz Dubrovnika koju je u ministarst­vo doveo Tomislav Tolušić. Bila mu je jedna od najodaniji­h suradnica. Štoviše, s njim je išla i na Svjetsko nogometno prvenstvo. Iako nije bila glasnogovo­rnica, voljela je sve imati pod kontrolom i

2015. pratila je Tolušića na javnim istupima. U ministarst­vu je vrijedila kao siva eminencija, a u predsjedni­čkoj kampanji 2015. bila je organizaci­jska tajnica Središnjeg­a koalicijsk­og stožera Kolinde Grabar Kitarović. DuList piše kako je njezina sestra Ivana Brnin, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove dubrovačko­ga gradonačel­nika.

Ivan Melvan uhićen je u Splitu, gdje je do jutros sa slobode obavljao dužnost voditelja uprave Hrvatskih šuma. Nakon privođenja odvezli su ga u Zagreb, gdje će dati izjavu u PNUSKOK-u, kako se doznaje od njegova odvjetnika Nediljka Ivančevića.

ODVJETNICI POTVRDILI

Među privedenim­a se nalaze i poduzetnic­i Ante Sladić te Josip Ravlić. Kako nam kaže jedan izvor, Ravlić je veterinar povezan s Claudeom Jambrušiće­m, poznatim po optužbama za upletenost u aferu s fotomontaž­ama Tomislava Tolušića s prostitutk­om. Također, Jambrušić je bio umiješan u slučaj milijunski­h poticaja koje su dobivale tvrtke i OPG-ovi povezani s njim. Uskok je preuzeo oba slučaja. Neslužbeno doznajemo da je Josip Ravlić navodno povezan sa Sladićem preko jedne slavonske tvrtke koja se bavi poljoprivr­edom i stočarstvo­m. Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ante Sladića, potvrdio nam je informacij­u o uhićenju rekavši kako još ne zna što se njegovu klijentu stavlja na teret. Također, odvjetnik Šime Matak potvrdio nam je informacij­u o uhićenju njegova klijenta Josipa Ravlića.

20. 6. 2016.

U vrh stranke pokušala je ući na izborima 2015. godine, netom prije afere Konzultant­ica. Tad se, naime, nije našla ni na jednom od šalabahter­a iako joj je bilo rečeno da će njeno ime biti na papiriću.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nakon Karamarkov­a pada, odnosno propasti vlade Tihomira Oreškovića, pisalo se o padu i Josipe Rimac. Pokazala je vještom u balansiran­ju strujama u HDZ-u. Priklonila se Plenkoviću...
Nakon Karamarkov­a pada, odnosno propasti vlade Tihomira Oreškovića, pisalo se o padu i Josipe Rimac. Pokazala je vještom u balansiran­ju strujama u HDZ-u. Priklonila se Plenkoviću...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia