24sata

‘HDZ-ova igrarija taman kad kreće nova kampanja’

OPORBA SKEPTIČNA Izvršna vlast ili premijer ne odlučuju kad se akcije pokreću, tvrdi Plenković i odbacuje kritike

-

Nema nedodirlji­vih i naša poruka je jasna, dosta je korupcije, izjavio je premijer Andrej Plenković komentiraj­ući uhićenja.

- Ako se u istragama pokaže da je netko učinio kazneno djelo, za to treba odgovarati, bez obzira na ime i prezime ili stranačku pripadnost rekao je premijer za Medija servis. Tvrdi da je ova akcija plod neovisnog i samostalno­g djelovanja pravosudni­h i policijski­h tijela. Upitan zašto su uhićenja uslijedila baš sad, prije izbora, Plenković je odgovorio da je svaki trenutak dobar kad je riječ o borbi protiv korupcije.

- Ne odlučuje izvršna vlast ni ja kao premijer kad se pokreću ovakve akcije. Tvrdi da ovo nema nikakve veze s Vladom ni terminom izbora. Oporba u te priče ne vjeruje. Mirando Mrsić (Demokrati) smatra da su uhićenja još jedna od HDZ-ovih parada uoči izbora.

- Kad se uhićenja događaju u vrijeme predizborn­e kampanje, tad se janjci žrtvuju za dobrobit krda, a krdo korupcije u Hrvatskoj je golemo - poručio je Mrsić navodeći kako se ništa u Hrvatskoj po pitanju korupcije ne događa bez odobrenja HDZ-a. U SDP-u su skeptični što se tiče uhićenja prije izbora i nadaju se da ona nisu predizborn­i trik, iako hvale svaku akciju borbe protiv korupcije.

21. 1. 2016. - Glavne protagonis­te HDZ štiti, posebno one bliske Plenkoviću. To je dobro osmišljen plan vraćanja usluga i mazanja očiju građana - rekao je Saša Đujić (SDP). Domovinski pokret Miroslava Škore veseli da institucij­e rade svoj posao, ali očito je, kažu, kako se uhićenja ili optužnice redovito tempiraju uoči izbora, a sve kako bi se stekao dojam da se to radilo cijeli mandat, a nije. Smataju da “ovu predstavu treba uzeti s rezervom”. Član političke platforme Možemo Tomislav Tomašević također smatra da su uhićenja predizborn­a.

- Da su češće izbori bilo bi i više uhićenih korumpiran­ih političara. Predizborn­a uhićenja postoje i u drugim državama, ali u Hrvatskoj u predizborn­o vrijeme HDZ mora hapsiti dužnosnike iz vlastite stranke - kazao je Tomašević. (sk)

Istraga protiv nje o nezakonito­m stjecanju više stanova u Kninu je obustavlje­na. U slučaju je nepravomoć­no osuđena Ana Marija Radić jer je obitelji Rimac darovala stan na koji nisu imali pravo.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia