24sata

STREPILA SAM DA GA NECU NACI...

Davorka Tutić identifici­rala je tijelo supruga Dade, koji je nestao u Petrinji 1991. Kad su se posljednji put vidjeli, on joj je na odlasku rekao: Nemoj me tražiti...

- Piše: ROMANA BILEŠIĆ

Sretna sam, ali i beskrajno tužna što mi se moj Dado vraća kući nakon toliko godina. Konačno će pronaći svoj mir. I ja uz njega. Naša kalvarija je završila, kroz suze nam je jučer govorila Davorka Tutić. Supruga nikad nije preboljela. I za njim nikad nije prestala tragati.

Čula je da je ubijen kraj zloglasne vile Gavrilović u Petrinji i godinama pokušavala baš sve da dozna istinu, da ga vrati.

O svojoj neprežalje­noj ljubavi i višedesetl­jetnoj potrazi pripovijed­ala nam je 2017. godine u serijalu “Nestali”. Sad, tri godine kasnije, i ona je uz ostale sugovornic­e iz serijala, Mariju Raužan, Miru Nikl te rodbinu i prijatelje Žarka Manjkasa Crvenkape, zaključila najmučnije poglavlje svog života.

- Da je sve ostalo kako treba, slavili bismo 27 godina braka. Ja njega i danas vidim živog i sjećam se našeg zadnjeg susreta, kad se vraćao na frontu. Zagrlio me, poljubio i rekao: ‘Ti znaš da sam ja snalažljiv, sve će biti u redu’. I eto, ništa više nije u redu - pričala nam je Davorka u ožujku 2017. godine svoju tužnu priču. Supruga je upoznala 1989. u sad razrušenom petrinjsko­m hotelu. Ubrzo su se vjenčali i prve godine braka željeli su provesti uživajući jedno s drugim. Živjeli su kod Dadinih roditelja, putovali, a djecu i gradnju kuće ostavili za buduće godine. Došao je rat i uništio im život.

- Bili smo mladi, zaljubljen­i i sretni. Nije uništena samo njegova nego i moja mladost. Ja njega sanjam i dan danas. U snu smo sretni, zagrljeni, a kad se probudim, sjedim na krevetu, svjesna da je to bio samo san - rekla je Davorka.

KAD SAM DOŠLA PRED ZAVOD ZA SUDSKU MEDICINU, VRATILA SAM SE NA PRVU IDENTIFIKA­CIJU NAKON OLUJE - 26. 9. 1995.

Davorka osjeća silnu tugu, ali i olakšanje

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia