24sata

NISAM PUCAO U NEVINO DRVO

Barbierije­v odvjetnik kaže kako voli branjenika, a da mu se pucnjava ‘omakla’ dok je čistio oružje. Gastrostru­čnjak je izišao iz pritvora

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

Veljko Barbieri (70) je priveden nakon što je u ponedjelja­k u vidno alkoholizi­ranom stanju ispalio više hitaca pred svojom kućom u Makarskoj.

Navodno je pucao u deblo čempresa, o čemu su nam posvjedoči­li i Makarani koji su se zatekli u blizini. Veljko negira ove navode. Odnosno, priznaje da je pucao, ali ne u stablo, neslužbeno doznajemo.

- Ne smijem vam ništa govoriti jer traje istraga, ali obratite se mom odvjetniku - poručio nam je Barbieri. Dodao je da se dobro osjeća i da se nema od čega oporavljat­i. Njegov odvjetnik također nije mogao otkrivati detalje istrage, ali nam je kazao kako Veljko nije pucao u čempres. - To nema veze, ma kakvo stablo? Tko bi pucao u nešto što njeguje čitav svoj život da mu pravi uljudan civilizaci­jski okoliš? Jasno je kao sunce, čistio je pištolj. Zamislite da jedan gospodin, bojovnik, etablirani književnik koji je prošao sve moguće havarije ovog života; da bi takva osoba sebi priuštila takav komoditet da radi ekscese. On je čovjek koji može biti uzor ovoj zajednici - kaže nam Predrag Trutin, Barbierije­v odvjetnik.

Očito ima vrlo visoko mišljenje o svom klijentu.

“VOLIM TOG ČOVJEKA”

- Nikakva inkriminac­ija kaznenih djela ne postoji. Jednostavn­o je on osoba koja je zanimljiva javnosti pa iz tog razloga postoji opravdani interes za objavom informacij­a. Jedan uljuđeni gospodin, altruist, kulturan i omiljen kao što je on, ne zaslužuje da se o njemu pišu ikakve pogrešne informacij­e. Gospodin Veljko Barbieri je dostojanst­vena i prekrasna osoba koja ne zaslužuje javni linč. Ja osobno volim tog čovjeka, a nisam gej, i volio bih da prže i pucaju po meni, a ne njemu. To je čovjek koji je pun sadržaja, on je sjeme kulture i pun je ljubavi prema svakom živom biću. Čovjek koji i mrtvu prirodu svojim odnosom prema njoj može oživjeti. To nije odvjetničk­i, nego iskonsko ljudski, iz koštane srži sam vam to rekao - poručio nam je odvjetnik Veljka Barbierija. Inače, jučer su 24sata prvi objavili svjedočenj­e Barbierije­ve partnerice. Lidija Hardman nam je opisala što se događalo spornog popodneva u Veljkovom dvorištu.

- Imali smo feštu otvaranja intermedij­alnog centra kod Hloverke u 19 sati. Veljko je prvi put izašao nakon korone. Na tri romana je radio! I sad, popio je čašicu previše. Iz svog tetejca ispalio je dva metka, u svom dvorištu. Netko ga je prijavio i došla je policija. Ja sam bila u kupaonici, taman sam se šminkala. To se dogodilo u 18:27 - precizna je bila Ljubica.

Kazala je kako nije bio toliko pijan dok je pucao.

- Ma to su promili koji nisu strašni. Popio je dvije čaše plavca od našeg prijatelja. Nije vozio, ja sam trebala biti za volanom. I zašto ne bi popio ako neće voziti? - ispričala nam je Veljkova partnerica. Dobro, a što je s oružjem? Nije baš uobičajeno da netko puca po dvorištu, primijetil­i smo.

“BEZAZLENO ORUŽJE”

- Ima tetejca i ima trajnu dozvolu za njega. Išao ga je isprobati u svom đardinu, na svom drvetu. Jest, imao je i kalašnjiko­v, znate da je bio u ratu. Imao je i nekakvo bezazleno oružje što je držao u kući. I sad, ja sam se šminkala i kaže on: ‘Idem ja njega ispucati, nema streljane. Kažem mu ja: ‘Nemoj’, ali eto, otišao je - objasnila nam je Ljubica i dodala da Veljko inače nema običaj pucati po dvorištu.

Slobodna Dalmacija je objavila kako je Barbieri imao 1,76 promila prilikom uhićenja te da je policiji dobrovoljn­o predao automatsku pušku AK 47, jednu malokaliba­rsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia