24sata

Severinine tvrtke su dužne 1,7 mil. kuna

Jedna od njezinih tvrtki dobila je od države potporu za plaće, druge duguju dobavljači­ma...

- Pišu: D. MAHMUTOVIĆ, H. TKALČEVIĆ

Tvrtke kojima je Severina Kojić (48) vlasnica ili suvlasnica nagomilale su više od 1,7 milijuna kuna dugova u 2019. godini.

Recimo, tvrtka DUK Production. Severina joj je jedina osnivačica i osoba ovlaštena za zastupanje. Ova tvrtka je u 2019. uprihodila nešto više od 752.000 kuna. Međutim, godinu su završili u gubitku od 88.800 kuna, navodi se u servisu Poslovna Hrvatska. Također, duguju dobavljači­ma čak 920.000 kuna. Ni druga tvrtka povezana sa Severinom nije završila godinu u plusu. Glazbeni program d.o.o. uprihodio je 362.800 kuna, ali godinu su završili s gubitkom od 637.000 kuna. Uz to, tvrtka dobavljači­ma duguje 866.400 kuna, navodi se u servisu Poslovna Hrvatska. Osnivači, odnosno suvlasnici Glazbenog programa su Severina Kojić i Tomislav Petrović, koji ujedno vrši dužnost direktora tvrtke. Za Severininu treću tvrtku Dobrodošao u klub d.o.o. još nema podataka u Poslovnoj Hrvatskoj za 2019. godinu, ali na stranicama FINA-e se navodi kako su ukupno imali 3,23 mil. kn prihoda i 1,75 mil. kn rashoda. Kako navodi FINA dobit za to razdoblje iznosi 1,21 mil. kn. Podsjetimo, to je tvrtka koja je dobila potporu za isplatu minimalnih plaća. Krajem travnja Severinin PR menadžer Davor Grgin izjavio je kako je Severina zatražila da se uplaćena sredstva za potporu vrate. Dodao je tad da je pokrenut postupak za opoziv. Javili smo se Grginu i upitali ga jesu li sredstva za potporu već vraćena. - Odmah po zahtjevu opoziva mjere u tvrtki Dobrodošao u klub d.o.o. uplaćena sredstva su vraćena na račun koji nam je poslao HZZ - odgovorio nam je Davor Grgin. Poslali smo upit HZZ-u i zatražili odgovor na isto pitanje kako bismo dobili potvrdu Grginovih navoda, ali do zaključenj­a ovoga broja nije nam stigao njihov službeni odgovor. A Sevkin PR Grgin nije bio dostupan da nam prokomenti­ra nagomilane Sevkine dugove, kao ni šuškanja da je Tomica Petrović opet “zajašio” u sedlo kao Severinin menadžer nakon godinu dana pauze...

Novi su to financijsk­i problemi za pjevačicu. Podsjećamo, Severina Kojić (48) morat će platiti novčanu kaznu u još neutvrđeno­m iznosu, svakako većem od nekoliko desetaka tisuća kuna, jer se oglušila o odluku Županijsko­g suda u Dubrovniku te nakon njihove zabrane na svojem Facebook i Instagram profilu objavila nekoliko “prigodnih” fotografij­a na kojima je sa sinom.

Koliko će točno Severina morati uplatiti u državni proračun odlučit će Općinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnost­i. Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu mjeru zagrebačko­g suda iz srpnja prošle godine, prema kojoj se pjevačici na Facebooku i Instagramu zabranjuje objavljiva­ti fotografij­e malodobnog sina, kojeg ima iz veze sa srpskim poduzetnik­om Milanom Popovićem (54). Također, sud joj je naložio da u roku od osam dana od pravomoćno­sti rješenja ukloni sve njegove fotografij­e s društvenih mreža. Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti 5000 kuna novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad ignorira zabranu. A uza sve te financijsk­e i sudske probleme, Severini ne ide ni na ljubavnom planu. Šuška se kako se posvađala sa suprugom Igorom Kojićem (32) i da se nisu vidjeli više od mjesec dana, kad je Severina napustila Beograd. U međuvremen­u je uspjela zaratiti i s Igorovim roditeljim­a, Draganom i Oljom. Jučer se Seve na društvenim mrežama pohvalila fotkama iz studija u kojem radi na novim pjesmama, dok je Igor pratio utakmicu Crvene zvezde.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Osnivači, odnosno suvlasnici Glazbenog programa su Seve i Tomica Petrović. Duguju dobavljači­ma 866.400 kn
Osnivači, odnosno suvlasnici Glazbenog programa su Seve i Tomica Petrović. Duguju dobavljači­ma 866.400 kn
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia