24sata

DINAMO BEZ ISTOKA DERUTNI MAKSIMIR I ZA LIGU PRVAKA?!

Dinamo će u HNL-u igrati s publikom na sjeveru i zapadu, a čeka se nalaz hoće li istok biti zatvoren i za LP

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Istok se neće otvarati za utakmicu Dinamo Slaven Belupo u srijedu, ali to ne znači da još trajno neupotrebl­jiv. Naime, predstavni­ci Grada još će neko vrijeme pregledava­ti istočnu tribinu maksimirsk­og stadiona. Za 10-15 dana trebalo bi se i konačno znati je li ta tribina do daljnjega izvan upotrebe.

Maksimirsk­i stadion već je godinama u lošem stanju, a potres iz ožujka dodatno ga je oštetio. Pogotovo je nastradala istočna tribina, dobila je “žutu” naljepnicu nakon brzog pregleda stadiona početkom svibnja.

SAMO SJEVER I ZAPAD

To znači da je objekt proglašen privremeno neuporablj­ivim. Dinamo će, dakle, sljedeće domaće utakmice igrati s publikom na sjevernoj i zapadnoj tribini. Istok je zatvoren jer pregled te tribine još nije završen. Za otvaranje tih tribina “modri” su dobili dozvolu nakon pregleda inspekcije. Dakle, za iduću utakmicu HNL-a bit će otvoreno 30 posto kapaciteta zapada, sjevera i juga u Maksimiru.

Dinamo će gotovo sigurno Ligu prvaka iduće sezone, pretkola i skupinu, ako se u nju plasira igrati u Maksimiru. Sve da istok bude izvan upotrebe, tri će tribine biti u funkciji, to je jasno nakon detaljnog pregleda zapada, sjevera i juga. Uostalom, struka je rekla svoje mišljenje. A to nije povoljno po stadion.

ZAGREB BEZ LIGE PRVAKA?

- Sigurno nije uputno puštati navijače na tribinu. Pukotine su na glavnim nosačima, pa na poprečnim nosačima. Oštećene su i stube koje vode na tribinu, dakle metalne konstrukci­je stubišta koje se oslanjaju na betonske dijelove tribine, ti oslonci su dosta oštećeni. Na sjevernoj tribini bi trebalo provjeriti elemente fasade koji su neki otpali za potresa, zasad je to ograđeno, ali treba vidjeti da ne bi prolaznici­ma nešto palo na glavu - rekao je Tomislav Kišiček s Građevinsk­og fakulteta u Zagrebu. Tako se može dogoditi da dva kluba iz Zagreba, Dinamo i Lokomotiva, izbore Ligu prvaka, a niti jedan od ta dvak kluba neće igrati u Zagrebu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia