24sata

ZEKO U TEATRU

- Piše: TATJANA PACEK

Kazalište “Marina Držića” se zahvaljuje na dopuštenju za korištenje pjesme “Ima li nade za nas” autora Dražena Zečića. Tako su iz dubrovačko­g teatra poručili pjevaču koliko im znači njegova pjesma.

U novom komadu, Čehovljevo­j “Prosidbi”, trešti: “A čini mi se da bih i ja dao pola života svog...”, Zečićev megahit koji je 1998. pjevao s Anđelom Kolar. Otpjevali su je na Melodijama hrvatskog Jadrana, a samo godinu kasnije dobila je nagradu za najizvođen­iju pjesmu s festivala. To je prva Zečićeva pjesma koja se koristi u teatru.

- Od srca im zahvaljuje­m, lijepo je kad pjesma bude tako prihvaćena. Jako sam sretan što im se svidjela i uklopila u predstavu kaže Zečić.

Novi komad dubrovačko­g kazališta hvali se po cijeloj Hrvatskoj, a Zečićev megahit, koji i danas izvodi po koncertima, zablistao je u novom ambijentu. Umjesto na pozornicam­a estrade, sad se pjeva pred zahtjevnom kazališnom publikom. Pjevač, nažalost, nije čuo ovacije koje su predstava i pjesma dobili na premijeri.

- Nisam mogao doći, imao sam druge obveze, ali vjerujem da će biti prilike pogledati predstavu. Hvala im iskreno, iznenadili su me i obradovali - skromno kaže Zečić.

Ne zna, dodaje, je li i Anđela Kolar upoznata s ponovnim uspjehom pjesme. Nazovu se ponekad, ali u zadnje se vrijeme, kaže Zečić, nisu čuli. Pjevač će je svakako obavijesti­ti i uvjeren je da će Anđela dijeliti njegovo veselje.

Nakon golemog uspjeha s pjesmom “Ima li nade za nas”, Anđela i Zečić snimili su 2007. još jedan duet “Nema ništa novo”. Godinama se priča da planiraju i treću zajedničku pjesmu, no do danas je nisu realiziral­i. Od trećeg dueta nisu digli ruke, Zečić kaže da su sve opcije otvorene. Nakon uspjeha sa Zečićem, Anđela se povukla s estrade te posvetila školovanju i obitelji. Danas se zove Anđela Zelić. Iz Njemačke se zbog suprugova posla odselila u Luksemburg. Ima troje djece, ali je i dalje strastvena zaljubljen­ica u glazbu. Svake godine dolazi na Hrvatsku noć u Frankfurtu, a najavila je i da će snimati nove pjesme.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia