24sata

‘U Zavodu ćemo ponovno svirati najbolju glazbu’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Petar Klasan (28), pijanist koji živi u Beču, a radi u Palestini, među prvima je uskočio u pomoć Hrvatskom glazbenom zavodu, koji za obnovu nakon potresa treba oko 800.000 kuna.

Na Facebook stranicama Lions Cluba Kontesa Nera, Hrvatskog glazbenog zavoda i CON BRIO Concert Series bio je jučer online festival, uz podršku umjetnika iz cijeloga svijeta.

- To nikad nije bio problem, umjetnici vole pomagati za umjetnost - rekao nam je Klasan.

A pomogao je itekako. Za ovu akciju čuo je cijeli svijet, uostalom, i sudjeloval­i su glazbenici Japana, Amerike, Italije, Finske, Njemačke, Austrije...

- Na računu HGZ-a trenutno je prikupljen­o nešto više od 328.000 kuna, sto je veliki napredak u zadnjih mjesec dana i zasigurno je tu puno doprinjela i nasa međunarodn­a akcija. Informacij­e o skupljenim sredstvima na računu Lions kluba ‘Kontesa Nera’ bit će objavljeni ubrzo nakon završetka festivala - kaže Klasan. Uz Petra Klasana, u timu inicijator­a ideje su i finska čelistica Liina Leijala te njegova zaručnica, flautistic­a Marija Viktorija Barać

Današnji koncert “To Zagreb, with love” moći će se pratiti putem društvenih mreža od 19 sati.

- Sudionici su, uz pokretače inicijativ­e, umjetnici koji redovito nastupaju u koncertnoj sezoni Con Brio Ivana Duvnjak, sopran s dirigentom Igorom Tatareviće­m na klaviru, violinist Zagrebačke filharmoni­je Sho Akamatsu s pijanistic­om Petrom Gilming te pijanist Dušan Sretović. Na repertoaru će biti djela komorne glazbe, ali i operne arije te solo klavirski repertoar.

 ??  ?? Klasan je emotivno vezan uz Glazbeni zavod
Klasan je emotivno vezan uz Glazbeni zavod

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia