24sata

ROKO ZABIJA KAO NA TRACI: ‘DALEKO SAM OD TATE MATE’

DINAMOV DRAGULJ KRENULO MU Iz Dinama su bili najkonkret­niji, zato sam i došao. Otac Mate gleda skoro svaku utakmicu, a trener je sjajan, kaže Baturina

- Piše: MATO GALIĆ

Sad sam junak bio ja, drugi put će biti netko drugi, ali igramo sjajno i baš uživam u nogometu, javio nam se Roko Baturina (19), koji rastura u slovenskom prvoligašu Bravu.

Na kontu ima osam golova i dvije asistencij­e iz osam utakmica u prvenstvu. S dva gola i asistencij­om uništio je Olimpiju (5-0). U čemu je tajna?

- U treneru! Vodi nas mladi Dejan Grabić (39). Inzistira na visokom presingu, igri s puno trke. Čovjek je pun energije i vidi se njegov trenerski rukopis. Meni taj stil savršeno odgovara - objašnjava Roko.

Baturina je prvi dio sezone proveo u Dinamu II, debitirao i u 1. HNL za prvu momčad Dinama protiv Slaven Belupa i na njega u zagrebačko­m klubu najozbiljn­ije računaju.

IDEM NA PRIPREME DINAMA

- Došao sam na zimu i postavio si cilj od 7-8 golova u tih 15-ak kola. Eto, to sam ostvario, a sve što učinim do kraja sezone bit će samo bonus. Slovenska liga je po kvaliteti između naše prve i druge, trkački je zahtjevna - priča Baturina pa dodaje: - Na ljeto se vraćam u Dinamo i idem na pripreme s prvom momčadi pa ćemo vidjeti. Jesam li dobio kakav savjet od Igora Jovićevića? Mogu samo

GOLGETER

reći da me prate oni koji me trebaju pratiti. Ljudi iz Dinama dobro su upoznati s mojim mogućnosti­ma.

Rokov otac Mate zabio je u 1. HNL 63 gola u 222 utakmice za Šibenik, Zagreb i Hajduk. Njegovim stopama želi i Roko. - Uh, imam još puno posla da ga stignem - kaže Roko kroz smijeh pa dodaje da ga otac u Sloveniji često posjećuje i dolazi na utakmice.

U drugu momčad Dinama ulazi i Rokov mlađi brat Martin (17). Prozivali su Splićani oca Matu, govorili da je djecu odveo u Dinamo zbog novca.

- Bili su najkonkret­niji iz Dinama, a iz RNK Splita sam otišao jer se klub raspao.

 ??  ?? Za gol mu u Sloveniji treba
71 minuta
Za gol mu u Sloveniji treba 71 minuta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia