24sata

‘MI STARLETE ZARAĐIVALE D

DOK SE UMIROVLJEN­E STARLETE S

- Piše: TONIA MALIĆ

Od reality zvijezde, preko pjevačica, spisatelji­ce, manekenke, slikarice... Malo tko nije čuo za svestranu Avu Karabatić (32), koja je kao odskočnu dasku u svojoj karijeri iskoristil­a regionalni “VIP Big Brother” 2013.

No vratimo se nekoliko godina unazad, točnije na 2009., kad je Ava karijeru započela provokativ­nim poziranjem i kontroverz­nim izjavama. I dok je pojam starleta u Americi prihvaćen kao zvijezda u usponu, na brdovitom Balkanu starleta označava lijepu djevojku sa sumnjivim izvorom prihoda, ali bez konkretnog zanimanja. Kad je riječ o nešto manje surovoj hrvatskoj estradi, Ava nosi laskavu titulu “najdugovje­čnije starlete” na našim prostorima, koja godinama novinske stupce puni raznim skandalima, čudnim izjavama, ljubavnim vezama i aferama.

DESETLJEĆE U ŠOUBIZNISU

- Svi već znaju da sam po zanimanju profesor talijansko­g i latinskog jezika, ali sam i svjetska žena koja se ne ljuti kad je netko nazove starletom. Kim Kardashian, Paris Hilton, Jessica Alba..., sve su to djevojke koje su se proslavile zahvaljuju­ći ‘starletizm­u’. Nakon desetak godina u šoubiznisu ne mogu zamisliti da me netko ne zove starletom - započela je Ava svoju ispovijest. Godinama se u domaćim medijima provlače razne špekulacij­e o tome kako se pojedine zvijezde, uglavnom starlete, bave prostituci­jom. Poznata kao osoba bez dlake na jeziku, Ava nam je otkrila kako se tijekom, kaže, zlatnog doba “trasha” u Hrvatskoj zarađivalo više nego danas, a nemoralnih ponuda uvijek je bilo. I bit će.

- Danas se djevojke pojavljuju ne eventima samo kako bi dobile besplatnu bocu Grey Goosea, Moëta ili Dom Perignona, dok se prije desetak godina pojavljiva­nje “debelo” više naplaćival­o - priča nam Karabatić i dodaje: “Već sam rekla kako bih legalizira­la prostituci­ju. Ne mogu suditi osobama koje su odrasle u siromaštvu. U Srbiji postoji mnogo pjevačica i manekenki koje se bave prostituci­jom. Iskreno, ništa što nije prisilno za mene nije nemoralno. Nismo proveli istraživan­je, ali Hrvati vjerojatno na prste jedne ruke mogu nabrojiti starlete koje su “žarile i palile” prije desetak godina. Sve su se uglavnom povukle iz javnog života nakon nekoliko pojavljiva­nja pred svjetlima reflektora. Instant slava za neke je bila pogubna, a neki su uspjeli i okrenuti lovu na brzinu.

NE PATIM OD GLAMURA

- Uvijek kad sam se htjela povući iz javnog života, neka jača sila je odlučila da to ne napravim. Svemir je odlučio da se bavim javnim poslom i to je nešto u čemu sam dobra. Mislim da sam fenomen i magnet za novac, a u budućnosti se vidim kao producent ili scenarist nekog realityja - priča Ava. Na valu slave nastavili su se nizati njezini manekenski, influencer­ski i reality angažmani, a cijelu famu dobro je utržila. Unovčila je brojne skandale, a zahvaljuju­ći svojemu mozgu, kaže, godinama dobro profitira.

- Moj najveći adut je uvijek bio mozak. Naravno, starlete trebaju lijepo izgledati te biti čiste i dotjerane, ali na estradnom nebu nećeš dugo opstati ako ne razmišljaš svojom glavom. Pa većina starleta iz doba ‘Red Carpeta’ više ne postoji na našoj sceni. Bile su instant - priča nam Ava, a na pitanje tko joj je u to vrijeme bio konkurenci­ja, bez razmišljan­ja odgovara: “Nikad nisam imala konkurenci­ju”. S obzirom na to da je karijeru ostvarila i izvan granica Lijepe Naše, Ava nam je objasnila zbog čega susjedna Srbija svakodnevn­o “proizvodi” mnogo starleta koje se, kao da sutra ne postoji, bez srama seksaju, svađaju, čupaju pred kamerama...

- Jeste li ikad vidjeli srpske programe. Pa oni imaju nekoliko realityja koji godinama traju i brojne ‘treš’ emisije koje su savršeni mamac za zgodne i lijepe djevojke koje maštaju o slavi Kim Kardashian - priča nam Ava, kojoj je skandal i u Srbiji drugo ime. Silikonske ljepotice koje udaraju štiklama po skupocjeni­m jahtama, sjede u VIP separeima i furaju kopije Chanelovih torbica postale su idoli mladim djevojkama koje s divljenjem gledaju kojekakve

‘MISLIM DA SAM FENOMEN I MAGNET ZA NOVAC. SVJETSKA SAM ŽENA KOJA SE NE LJUTI KAD M

 ??  ?? Političkim sloganom ‘Sve ću vas zadovoljit­i’ nije osvojila glasače
Političkim sloganom ‘Sve ću vas zadovoljit­i’ nije osvojila glasače

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia