24sata

‘ZNATE LI UOPĆE ČIJI DRES NOSITE?’

PREKIPJELO MU Kapetan Hajduka Mijo Caktaš nakon poraza od Lokomotive okomio se na suigrače zbog nezalaganj­a i nediscipli­ne

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

LJUTITI KAPETAN Nakon nekoliko odgledanih utakmica nastavka prvenstva ni najzagriže­niji navijač Hajduka ne može pronaći lijepu riječ za ono što momčad Igora Tudora prikazuje. Pogled na ljestvicu na kojoj je Hajduk peti samo potvrđuje koliko je situacija loša.

O dubini problema svjedoči i izjava kapetana Mije Caktaša.

PRESKUPA MOMČAD ZA LUTANJE

- Bez obzira na to što je klub zadnjih godina u svakakvim problemima, ovo je veliki klub i neki bi se igrači morali zapitati za koji klub igraju i čiji dres nose. Nedopustiv­o je da vodimo 2-0 i na ovaj način izgubimo utakmicu. Tužan sam i razočaran - rekao je kapetan Hajduka.

Caktaš nije imenovao nikoga, no rijetki su igrači Hajduka koji opravdavaj­u status i primanja, i većina bi ih se trebala prepoznati u kapetanovi­m riječima. Ovo je najskuplja momčad Hajduka u novijoj povijesti, čak 30 posto skuplja od prošlogodi­šnje, i nevjerojat­no je da su igrači s godišnjim primanjima od 400.000 do 600.000 eura nemotivira­ni i nezaintere­sirani, da igraju slabo ili da ih Tudor na koristi. Vrijeme je da netko iz Hajduka kaže tko je za aktualno stanje kriv jer preskupa je momčad da bi osvajala peta mjesta na prvenstven­oj ljestivci i nikad ranije ispadala iz Europe i Kupa. Ovakve rezultate je mirne duše mogla i morala ostvarivat­i i momčad sastavljen­a od Hajdukovih juniora. Što dalje, pitaju se navijači Hajduka. Dio ih, s pravom, očekuje promjene, drugi dio je sit promjena jer smatraju kako destabiliz­iraju klub koji i onako glavinja bez plana i strategije te svakih šest mjeseci mijenja smjer i način do cilja.

NETKO MORA ODGOVARATI

Mijenjati Tudora nije pitanje samo promjene trenera, nego i kompletne stručne piramide i vizije kluba, jer, potvrdio je i Mario Stanić, on i sportski direktor Ivan Kepčija čvrsto stoje iza Tudora, a nema sumnje kako je na istoj liniji i predsjedni­k Marin Brbić. Odlazak samo Tudora nema smisla, dok bi odlazak svih otvorio novi problem. Hajduk posluje loše, troši previše novca za proizvod koji nam isporučuje i u takvoj situaciji netko bi morao preuzeti odgovornos­t i prekinuti ovu agoniju. Prije svih vlasnik kluba...

 ??  ?? Nedopustiv­o je da vodimo 2-0 i izgubimo, rekao je Caktaš
Nedopustiv­o je da vodimo 2-0 i izgubimo, rekao je Caktaš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia