24sata

U ISTRI MU IONAKO BAŠ NE IDE

-

U 8. izbornoj jedinici Škorin pokret, prema zadnjoj anketi, ne osvaja ni jedan mandat. Ali bi mu afera mogla naštetiti na izborima.

Zato što svoje volim, pred zakonom svi moraju biti isti. Poručivala je to Davorka Smoković. Na Škorinoj listi. Ali sad prekida kampanju jer je pravomoćno osuđena za pomaganje organizira­nom kriminalu.

Smoković je bivša općinska državna odvjetnica iz Pazina koja je četvrta na listi koalicije oko Domovinsko­g pokreta u 8. izbornoj jedinici. Vrhovni sud je objavio prije četiri dana da je kriva za pomaganje također osuđenom kontroverz­nom poduzetnik­u Draženu Golemoviću. Osuđena je uvjetno na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Pravomoćna presuda donesena je nakon više od deset godina procesa kao epilog afere Ipsilon iz 2009., kad je Uskok osumnjičio Golemovića i Davorku Smoković te još nekoliko policajaca, jednog carinika i poreznika u lancu korupcije. Portal Telegram je otkrio da to nije jedino djelo za koje je osuđena. Županijski sud u Rijeci ju je 2016. proglasio krivom za izdavanje neopravdan­ih putnih naloga te je nepravomoć­no osuđena na jedinstven­u bezuvjetnu kaznu zatvora od devet mjeseci jer je sud zaključio da je oštetila državni proračun na 56.333 kune. Unatoč svemu tome, Smoković tvrdi da nije kriva. Ona ostaje na listi jer se više ne mogu mijenjati. Inače, zakonski nema prepreke da

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia