24sata

Luda borba: Hajduk visi, u Rijeci je nastao kaos

BORBA ZA 2. MJESTO...

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dinamo je plasman u kvalifikac­ije za elitno europsko nogometno natjecanje riješio davno, “modri” sad čekaju tko će s njima braniti naše boje u Ligi prvaka. Situacija je vrlo neizvjesna, čak četiri kluba i dalje sanjaju svjetla velike pozornice. Lokomotiva je još jednom iznenadila mnoge, svojim predstavam­a poremetila je planove hrvatskih velikana Osijeka, Hajduka i Rijeke. I lokosi, uz Osijek, u ovom trenutku djeluju najbolje, dohvatili su pravu formu i imaju pravo nadati se povijesnom uspjehu.

Osijek dominira HNL-om poslije korone, “bijelo-plavi” su u tom periodu skinuli Lokomotivu i Rijeku, remizirali kod Dinama u Maksimiru. A to su rezultati vrijedni respekta. Pa i mjesta koje vodi u Ligu prvaka. No i njih još očekuje puno muke, do kraja sezone čekaju ih dvoboji s Hajdukom i Lokomotivo­m. Hajduk se muči, klub je u očiglednoj krizi. Mnoge ozljede nadvile su se nad Poljud, Igor Tudor u Splitu ima sve više oponenata, a Hajduk se sad mora vaditi na “velikima”. Na Osijeku, Dinamu i Rijeci. Prođu li to Splićani neokrznuti, smiješi im se Liga prvaka. No zapnu li još koji put, njihova će realnost biti Europska liga.

Rijeka je svoju priliku možda već i prokockala, za drugoplasi­ranom Lokomotivo­m zaostaje pet bodova. A i ne igra dobro. U svakom slučaju, bit će zanimljivo, vrlo zanimljivo...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia