24sata

Grobar plaćenik pao s kokainom

STJEPAN MIHOVILOVI­Ć KLIS Bio je u zatvoru zbog pljačke pa tražio da ga puste na sprovod i - pobjegao. Na svadbi je pucao iz kalašnjiko­va

- Piše: MATEO IVIĆ

Stjepan Mihovilovi­ć iz Klisa i Dorijan Brčić iz Kaštela uhićeni su u Njemačkoj u velikoj međunarodn­oj akciji protiv trgovine narkoticim­a.

Njihovo izručenje, kako piše Slobodna Dalmacija, traži Kraljevina Danska kao inicijator akcije, a sumnjiče ih za šverc čak 30 kilograma kokaina i 50 kilograma marihuane. Akcija i uhićenja istodobno su provedeni u mnogo država, od Albanije, preko Slovenije, do Njemačke i niza zapadnoeur­opskih zemalja.

BIJEG SA SPROVODA TETI

Stjepan Mihovilovi­ć zvani Klis otprije je poznat hrvatskoj policiji i pravosuđu. Još 2007. godine opljačkao je kladionicu i benzinsku postaju i za to dobio tri godine zatvora. Kaznu je služio u Šibeniku, a jednom je zatražio da ga puste da ode na pogreb tetki. Tad je pobjegao pravosudni­m policajcim­a, ali je pronađen i priveden u Splitu nekoliko sati kasnije. Nakon odsluženja sudjelovao je na čuvenom “Kliškom piru” 2015. godine kad se u svatovima pucalo iz automatske puške i pištolja.

I konačno, sudjelovao je u legendarni­m neredima na stadionu nogometnog kluba Partizan u Beogradu u prosincu 2017. godine, kad je s još petoricom Splićana pokušao za račun jedne grupe navijača Partizana “osvojiti” južnu tribinu u sukobu sa suparničko­m skupinom Partizanov­ih navijača.

Nisu uspjeli i u općoj tučnjavi na tribinama teže su ozlijeđeni, a nekoliko mjeseci proveli su u srpskim zatvorima. S njim su tada u Beogradu uhićeni Ante Firić, Damir Tovarović, Ivan Mišković, Jakov Podrug i Hrvoje Baković. Firić je tragično stradao u listopadu 2018. godine na autocesti Zagreb - Lipovac, nepunih godina dana nakon događanja u Beogradu.

PREGAŽEN NA AUTOCESTI

Prema iskazima njegovih suputnika, Firić se tu večer čudno ponašao, a u jednom trenutku na benzinskoj postaji morali su čak pozvati i policiju da ga smiri. Policajci su ga smirili i otišli. Nakon toga odbio je ući u auto nego je pješice izišao na autocestu i trčao po njoj. Neki vozači uspjeli su ga zaobići, ali su ga nakon toga udarila i usmrtila tri auta. Ostali sudionici beogradski­h nereda, njih još četvorica iz Hrvatske, od tada se nisu pojavljiva­la u javnosti.

 ??  ?? ANTE FIRIĆ (27) TRAGIČNO JE STRADAO GODINU DANA NAKON TUČNJAVE NA UTAKMICI CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA
STJEPAN MIHOVILOVI­Ć POBJEGAO JE SA SPROVODA TETKI. NAŠLI SU GA DESET SATI KASNIJE U SPLITSKOM KAFIĆU
ANTE FIRIĆ (27) TRAGIČNO JE STRADAO GODINU DANA NAKON TUČNJAVE NA UTAKMICI CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA STJEPAN MIHOVILOVI­Ć POBJEGAO JE SA SPROVODA TETKI. NAŠLI SU GA DESET SATI KASNIJE U SPLITSKOM KAFIĆU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia