24sata

S Mostom i manjincima HDZ može imati vladu

- Piše: ROMANA BILEŠIĆ

Andrej Plenković nikad nije ostvario bolji rezultat, a govorili su da neće dobiti glasove u BiH kad se riješio Milijana Brkića, komentirao je Ljubo Česić Rojs prve rezultate izbora za X. saziv Hrvatskog sabora.

Uz njega je gost u studiju 24sata bio i Fred Matić, koji je svoje razočaranj­e izbornim rezultatom Restart koalicije podijelio s novinarima i voditeljim­a emisije Anamarijom Burazer i Borisom Rašetom. - Jako sam razočaran. Čak ni HDZ pod Plenkoviće­m nije ni toliko desno koliko će sad biti sa Škorom. SDP sam mora osvojiti 44 mandata makar grmjelo i sijevalo. HDZ već sad može formirati vladu s Domovinski­m pokretom - rekao je vidno razočaran Fred Matić. No zato je Rojs cvjetao od sreće. Iako prije pola godine nije bio zadovoljan radom HDZ-a i Andrejem Plenkoviće­m, sve su izgladili.

- Ako Škoro bude postavljao neke uvjete, ja bih ga odmah otkantao jer Plenković s manjincima i Mostom može imati 77-78 ruku. A bolje mu je dati nešto Mostu koji će manje tražiti jer su tamo već dvoje HDZ-ovaca, a to je bračni par Raspudić - objasnio je Rojs i istaknuo kako je razočaran prvim čovjekom Restart koalicije Davorom Bernardiće­m. - Bernardića mi je žao, otac mu je pokojan, a mi smo svi bili zajedno u rovu i tad nitko nije rekao tko je iz koje stranke rekao je Ljubo Ćesić. Fred Matić je komentirao nadmoćnu prednost HDZ-a koji je sa 62 mandata, koliko je imao prema prvim izlaznim anketama, skočio na 71 mandat, dok je Restart koalicija ostala na 44. - HDZ je Dinamo, SDP je Hajduk. I Dinamo odnese 6-7 titula, Hajduk 2-3, i onda se još ubace Rijeka i Zagreb prokomenti­rao je Matić koji je predviđao HDZ-u 61 mandat, a Restart koaliciji ipak jedan mandat više. Dotaknuo se i Milana Bandića i njegove stranke 365 koja, ni prema prvim službenim rezultatim­a DIP-a, ne ulazi u Hrvatski sabor.

- Ma ‘delao’ je on... Čudno bi bilo da uđe. Prije tri godine u SDP-u je bilo govora tko će biti naš kandidat za gradonačel­nika. Rekao sam da ću uzeti Bandićev program, koji je dobar, ali njegovo sve košta. Samo kod njega voda stoji 700 kuna, a inače je 30 lipa - rekao je Fred Matić.

 ??  ?? U stožeru HDZ- su se svi željeli fotorgrafi­rati s Andrejem Plenkoviće­m, dok su se u SDP-u dva bivša predsjedni­ka Republika mogli samo slikati
U stožeru HDZ- su se svi željeli fotorgrafi­rati s Andrejem Plenkoviće­m, dok su se u SDP-u dva bivša predsjedni­ka Republika mogli samo slikati
 ??  ??
 ??  ?? Anamarija Burazer i Boris Rašeta ugostili su Freda Matića i Rojsa
Anamarija Burazer i Boris Rašeta ugostili su Freda Matića i Rojsa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia