24sata

‘Jeste li to vi?’, pitali su birače pod maskom...

- Piše: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ

Petar K. iz Sošica na Žumberačko­m gorju na biralište je stigao u punoj antikorona opremi iz kućne radinosti. Imao je dugački kaput, a od kapuljače neke bunde je napravio masku na kojoj je škarama izrezao otvore.

- Došao je, ostao vani, pokazao nam osobnu i pitao nas jesmo li ga identifici­rali. Kad smo potvrdili da jesmo, zamolio nas je par minuta dok sve to na sebe ne navuče, a onda je ušao glasati ispričao nam je jedan od članova biračkog odbora u Sošicama. Gospodin živi, kaže, zanimljivi­m životom, bez struje, s nešto stoke i daleko od ljudi. No ozbiljno je shvatio preporuku da se na biračko mjesto dođe s maskom. Shvatio je to puno ozbiljnije od nekih biračkih odbora. Kako smo se i sami uvjerili, na biralištu je prilikom identifika­cije bilo moguće ostati pod maskom.

- To ste vi? - pitala je članica odbora glasača koji je stajao iza nas, s platnenom maramom navučenom do očiju.

Kad je potvrdio da jest, bez skidanja marame, dobio je glasački listić i otišao u svoj “boks”. Isto se dogodilo na još nekoliko biračkih mjesta u Zagrebu, koliko znamo iz prve ruke. Drugim riječima, nisu ispoštoval­i obavezu da birača pod maskom zamole da ju nakratko, i na dva metra udaljenost­i, povuče dok traje identifika­cija.

ŽUPANIJE RAZLIČITO NAJVIŠE GLASALI ZAGREPČANI, A NAJMANJE SLAVONCI

SNIMIO

NAŠ ČITATELJ

 ??  ?? Petar K. iz Sošica vani je navukao svoju zaštitu kućne izrade
Petar K. iz Sošica vani je navukao svoju zaštitu kućne izrade

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia