24sata

PROSJEČNA PLAĆA IZNOSI 15.00

-

Prisega

Preduvjet je da novi zastupnici mogu koristiti sve beneficije koje im dužnost donosi. Ne brinite, sve ostalo platit će vam hrvatski porezni obveznici.

Zastupnici u prosjeku primaju 15.000 kuna plaće. No nemaju svi isto. Ovisno o stažu, ali i dužnostima koje obavljaju ona može doseći i 20.000 kuna.

dobivaju svi zastupnici i mjesečno iznosi 1500 kuna. On se isplaćuje za ‘povećane materijaln­e troškove u obnašanju dužnosti’.

za nedolazak na posao postoje, ali plate ih samo oni nekreativn­i i zaboravlji­vi. Dan neopravdan­og izostanka sjednice plaća se 150 kuna, koji se oduzima od spomenutog paušala.

Plaća

Paušal

Kazne

50 km od Zagreba i na posao dolaze vlastitim ili unajmljeni­m ili autom člana zajedničko­g kućanstva, imaju pravo na naknadu mjesečnih troškova prijevoza do 2500 kuna.

Kako se ne bi previše umorili, tijekom godine imaju tri mjeseca godišnjeg odmora. Ustavom je propisano da zastupnici ne rade od 15. srpnja do 15. rujna te od 15. prosinca do 15. siječnja. A plaćica ide.

Plenarno zasjedanje traje u pravilu od srijede do petka. Ponedjelja­k i utorak trebali bi biti rezerviran­i za sjednice odbora, ali to se uglavnom ne poštuje pa se održavaju kad i sama sjednica.

Mjesto u kojem se zastupnici mogu jeftino okrijepiti. Kava stoji 3,50 kuna, a za kavu s mlijekom morat ćete izdvojiti kunu više, 0,2 l soka stoji 5,50 kuna, a cijene piva, vina ili žestokih pića su niža nego u bilo kojem kafiću.

Na raspolagan­ju im je menza u kojoj se linijski uzima hrana. Glavni obrok stoji 15 kuna, juha i kolač četiri kune, a salata tri kune. Za one koji žele mirnije okruženje tu je restoran namijenjen samo zastupnici­ma. Meni je isti, ali su cijene nešto više jer se poslužuje.

Odmor

Kafić

Restoran

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia