24sata

GRDIJEVA MISIJA NA KERUMO ESTRA IZBOR 'ONI NEĆE U RE

- Pišu: J. BAUMAN, I. PRGOMET

Estradizir­ana je bila politička scena na ovim izborima kao rijetko kad. Bilo je i u povijesti raznih izleta, sjećamo se kandidatur­e Ćire Blaževića na predsjedni­čkim izborima 2005. Dobio je 0,80 posto glasova, odnosno njih 18.847. Barem za jedan zna od koga je.

- Pa moj, i taj je bio presudan - rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Prije četiri godine bio je na listi Milana Bandića, a dobio je tek 259 glasova.

- Ni danas ne znam koja me je budala nagovorila na to - priznao je “trener svih trenera”.

Njegovim putem krenuli su mnogi koji nisu profesiona­lni političari. Najviše je zagrizao Miroslav Škoro, koji je “napunio” svoj Domovinski pokret prijatelji­ma i komičarima, Davorom Dretarom Dreletom i Željkom Pervanom.

IZNENADILI KANDIDATUR­OM

- Drele je iznimno pametan i obrazovan čovjek, ljudi to možda i nisu svjesni. Dugo se družimo sa Škorom, nađemo se s vremena na vrijeme i nije me iznenadila Davorova kandidatur­a. Samo ne znam hoće li tako kvalitetan čovjek moći djelovati normalno s ‘onima’ u Saboru - kaže glumac Vid Balog.

Upravo je on s Dreletom prije nekoliko godina igrao predstavu “Remetinec”. Ne treba posebno objašnjava­ti o kakvim je likovima bilo riječ u predstavi, odnosno onima koji “obitavaju” tamo. Od ovih izbora, zapravo, mnogo je tamo Dreletovih kolega bilo...

- Ne bojim se da će Drele završiti u Remetincu. Ti su apartmani rezerviran­i za one malo većeg ranga, a ne za nas zabavljače koji nastupamo po vatrogasni­m domovima ili pred penzićima za pol kile odojka. Remetinec je za nas nedostižno mjesto - uvjeren je Balog u poštenje i dobre namjere svojega prijatelja.

S njima je i Željko Pervan. Davno mu je gostovao Škoro u “Večernjoj školi”, iako legenda govori kako je trebao gostovati u nekoliko emisija, ali “nisu ga se mogli riješiti”. Sad zajedno jurišaju na vlast.

- Ne znam uopće kaj bi rekel na to. Totalno sam apolitičan, a Želkova kandidatur­a me nije iznenadila. Sve mi je to k’o sveta vodica, nit’ škodi nit’ koristi. Meni se sve to zgadilo, a ne znam kaj Pervan tam može napraviti - rekao nam je Blaž Folnegović, jedan od učenika iz “Škole”.

CUBISMO POŽELIO U SABOR

Na listi Zeleno-lijeve koalicije je frontmen Hladnog piva Mile Kekin. Kolege iz benda nisu baš željeli komentirat­i taj potez pjevača, ali iz krugova bliskih pjevaču saznajemo da je “oduvijek bio politički svjestan”, odnosno da je pomno pratio situaciju. Sam Kekin je rekao da se odlučio aktivirati iz samoobrane i da mu je to dar za 50.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia