24sata

OVOJ LISTI BILA JE PRIDOBITI TORCIDU DA NA IMA EMETINEC'

-

rođendan koji će proslaviti u siječnju sljedeće godine.

U Zeleno-lijevoj koaliciji je i nekadašnji pjevač Cubisma Ricardo Luque. Kaže da nije mislio da će završiti u politici, ali situacija ga je natjerala da promijeni mišljenje.

- Nisam nikad kao mali mislio da ću ući u politiku, za mene je politika vrlo odgovorna stvar. Poput svećeničko­g poziva, toliko je za mene politika ozbiljna. To ne bi trebao biti nečiji hir. Na neki način ovo je moj performans, ali to ne znači da je to neozbiljno, želim svojim prisustvom skrenuti pozornost na to da postoje problemi u dijaspori - priča Ricardo, koji se iz Venezuele doselio u Hrvatsku 1990. godine. - Konzultira­o sam se prije svega s obitelji, sa suprugom i djecom. Oni su mi rekli: ‘Ti napravi kako želiš i osjećaš, što misliš da je ispravno’. Nisu me odgovarali od izlaska na izbore. Da se moram ozbiljno baviti politikom, mislim da na to ne bi pristali - kaže Ricardo. Dodaje kako su ga zafrkavali kolege glazbenici i prijatelji, ali to ga ne dira jer, ističe, previše ljudi je nezaintere­sirano za izbore i to ga muči. Da ga je život ostavio u Venezueli, tvrdi da se nikad tamo ne bi okušao u politici. - Ondje sam bio aktivist od 15. godine,

podržala je Radu Borić Možemo!. Fonda i Borić m... imam neke principe protiv kojih ne mogu i nikad ne bih ušao tamo u politiku. Ja sam umjetnik u duši, ali to ne znači da ne razmišljam svojom glavom i da ne mogu biti angažiran. A mlađi sin, koji sad ima 17 godina, stalno me ispituje kad će on moći glasovati. Jedva čeka da napuni 18 i izađe na izbore - govori Ricardo.

I GLUMICA ŽELI U POLITIKU

Nekad davno nije razmišljal­a o politici ni glumica Urša Raukar Gamulin.

- Ali uvijek sam bila aktivna, bila sam predsjedni­ca razreda, uvijek sam se borila za ono za što sam smatrala da je pravda - govori nam Urša, svima već dobro poznata aktivistic­a u glumačkim krugovima, kandidatki­nja koalicije Možemo!.

- Od 1990. godine aktivna sam građanka, reagiram i reagirala sam u mnogim situacijam­a za koje sam smatrala da su protivne interesima našega društva, zalagala sam se za prava manjina, ekološke teme, javni prostor, za slobodnu kulturu, demokratsk­u... Mislim da je moj ulaz u politiku logičan korak, koji nije iznenadio ni moju obitelj ni moje prijatelje ni poznanike, pa ni građane, dapače, imam veliku i široku podršku u tome - ističe Urša.

Zadarski pjevač Mladen Grdović u politiku se bacio radi prijatelja. S Kerumom se

druži godinama.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia