24sata

Baku (85) izvukli iz ‘bunara’ za kišnicu

REKLA DA JE PALA Rozalija iz Gornje Plemenšćin­e kraj Pregrade bila je u spremniku s metar vode. Pothladila se, ali nije ozlijeđena

- Piše: HELENA TKALČEVIĆ

PRIPREMILI I PSE

Umrli smo od brige, još u petak smo prešli cijelu šumu uzduž i poprijeko, na pamet nam nije palo da bi mogla biti tamo, rekla nam je snaha nestale bake (85).

Baka Rozalija iz Gornje Plemenšćin­e kraj Pregrade u petak je odlutala od kuće. Zabrinuti ukućani tražili su je i sve prijavili policiji, a u subotu su se potrazi priključil­i pripadnici HGSS-a. Našli su je 350 mzračne linije od njezine kuće. Baka je, objavili su na stranicama, pronađena na iznimno neuobičaje­nome mjestu - u rezervoaru za kišnicu pokraj klijeti. - Hvala Bogu da je živa i zdrava te da nije bila ozlijeđena. Bila je pothlađena, zbog čega ju je Hitna pomoć prevezla u bolnicu na Bračku. Strahuju da nije dobila kakvu upalu jer je cijelo vrijeme stajala u metar vode govori snaha i dodaje kako im nije jasno kako je tamo upala. - Ona je bila prisebna i svega svjesna. Rekla je spasitelji­ma da je pala unutra i da nije mogla izaći. Kad su je našli, na otvoru je bio poklopac - priča dalje snaha. Kaže nam da su dan prije nestanka normalno razgovaral­e o povrću u vrtu. - Ništa nije spominjala da planira negdje ići u petak. Znala je otići u šumu po vrganje, ali nikad prije nije odlutala - nastavlja. Nada se da će sve proći bez posljedica jer je baka uvijek bila dobrog zdravlja.

- Nikad nije bila bolesna, rijetko je i doktorima išla. Glavno da je sve dobro završilo i da nam se vratila - kaže te dodaje da su jučer posjetili baku u bolnici. Iz HGSS-a doznajemo da je u potrazi u Gornjoj Plemenšćin­i sudjeloval­o 11 pripadnika iz stanice Zlatar Bistrica. Još jedna uspješna akcija HGSS-a odvila se jučer na području Zagvozda. Naime, dijete (3) udaljilo se od svoje kuće oko 12 sati. Spašavatel­ji su uz pomoć policije i vojske 40 minuta kasnije pronašli mališana.

 ??  ?? Da baku nisu pronašli do večeri, angažirali bi pse
Da baku nisu pronašli do večeri, angažirali bi pse

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia