24sata

Dinamo loš, Hajduk grozan! Pa kakavće to biti derbi?!

RIJEKA - DINAMO 2-0 Livaković spašavao od veće katastrofe, Bočkaj s 30 metara srušio Hajduk, gdje je puklo na relaciji Tudor - igrači

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Na Rujevici ćete vidjeti energični, muški Dinamo, obećao je Igor Jovićević u najavi.

Kad ono - opet ćorak. Prvo poluvrijem­e kako-tako: udarci u okvir gola 4-0 za Dinamo, udarci na gol 7-2, ali rezultat 1-0 za Rijeku, jer Gvardiol je zabio autogol. Ali u drugom poluvremen­u Dinamo je pred 2687 gledatelja opet pokazao igru zbog koje navijači zazivaju Bjelicu da se vrati! Čolak je poentirao iz sjajne kontre za 2-0, a Livaković je skidao zicere da Dinamo ne doživi potop.

JRADI NAPAO TUDORA

Protiv Rijeke, koja nije nikoga dobila u zadnjih pet kola! Ni Goricu, ni Slaven, ni Varaždin... Navijači “plavih” gube strpljenje s Jovićeviće­vim eksperimen­tima, Dinamo protiv Lokomotive, Osijeka i Rijeke nije zabio gol, a najbolji je igrač bio golman Livaković. E, ako ih Dinamovi navijači gube,

Hajdukovi su ih davno izgubili. Jer Igor Tudor uspio je i sedmi put izgubiti u 14. utakmici na klupi! U zadnjem susretu pred publikom na Poljudu Osijek je pobijedio 1-0 golom Bočkaja s 30-ak metara iz slobodnjak­a (ubačaj koji nitko nije dirao). Eduok je pogodio vratnicu, Ismajli se ozlijedio, a Tudor opet lutao. Igre nema.

- Ma što ću uopće pričati o igri, sramotna je! Mi uopće nemamo igru! - sipao je gorčinu Basel Jradi pa neizravno prozvao Tudora: - Prije stanke nismo igrali sjajno, ali smo barem pobjeđival­i. Sad uopće nemamo igru, ovo je vic. Možemo u Ligu prvaka, a mi ovako igramo! Sramota! Igra ne funkcionir­a, dođemo do zadnje trećine, a onda nema kreativnos­ti, oštrine, samo stanemo. Da, još možemo u Europu, ali moramo igrati deset puta bolje. Svih 5816 gledatelja pljeskalo je Bočkaju, Hajduk je opet peti, a Tudor u 14 utakmica na klupi ima šest pobjeda, remi i sedam poraza!

- Psihički smo loše, težina se osjeća u svlačionic­i i prije utakmice. Bilo je toga i s bivšim trenerom. Treba ostati tri kola pa sjesti i vidjeti što dalje - govorio je Tudor nakon susreta. Dakle, najavio je moguće promjene na kraju sezone. Iako ga Marin Brbić i Mario Stanić neće mijenjati. Čekaju da sam ode...

PSIHIČKA BLOKADA

- Jradijeva izjava? Stvar je psihološke blokade već par kola i na meni kao treneru je da ih izvučem. Realizacij­a nam je problem, zato i rotiram toliko krila, tražim da daju gol ili asistiraju, a toga je malo. Cilj je psihološki doći na nivo da možemo odigrati u našim mogućnosti­ma - nastavio je Tudor, pa znakovito rekao:

- Od prve minute mi se nije dopao mentalitet momčadi. Treba nakon tri preostala kola sjesti i donijeti najbolju odluku za klub. Pritisak je velik, a rezultat - nikad grozniji! A iduće nedjelje u Maksimiru nas čeka veliki derbi. Najveći. U kojem će se sučeliti loš i lošiji.

 ??  ?? TRI BEZ GOLA
Dinamo Lokomotivi, Osijeku i Rijeci nije zabio ni gol. A Bjelica nezaposlen...
TRI BEZ GOLA Dinamo Lokomotivi, Osijeku i Rijeci nije zabio ni gol. A Bjelica nezaposlen...
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia