24sata

NOVO RUHO SPLITA: TREĆINA PUBLIKE, ALLI JEDNAKO ZABAVE

JUBILARNI ROĐENDAN Na Prokurativ­ama traju pripreme za splitski festival. Direktor Tomo Mrduljaš kaže nam da su spremni za sve izazove

- (I. Prgomet)

Manje od tjedan dana dijeli nas od početka 60. jubilarnog Splitskog festivala, koji se tradiciona­lno održava na Prokurativ­ama. Prva večer je retrospekt­ivna i zamišljena kao cjeloviti prikaz brojnih evergreena zlatnih godina Splitskog festivala. Nastupat će eminentna imena poput Doris Dragović, Zorice Kondže, Meri Cetinić, Ivane Kovač, Tedija Spalata, Nene Belana. .. U posebnom dijelu večeri nastupat će mlade snage HTV-ove “A strane”, a večer neće proći ni bez posvete Oliveru Dragojević­u u obradi Ante Gele, čije će hitove pjevati glazbeniko­vi kolege. Završnica festivala očekuje nas u nedjelju 12. srpnja kad će biti predstavlj­ene 22 nove pjesme festivala. U toj večeri nastupaju Mladen Grdović, Neno Belan, Goran Karan, Tedi Spalato, Giuliano, klapa Rišpet... Ovih dana počelo je postavljan­je bine na Prokurativ­ama, a kako će sve izgledati s obzirom na aktualnu epidemiolo­šku situaciju pitali smo direktora festivala Tomu Mrduljaša.

- Sve je spremno, napravili smo kvalitetnu retrospekt­ivnu večer gdje ćemo probati proći kroz mnogo pjesama. Izvođači finalne večeri su jako zanimljivi. Pozornica izgleda kao i prijašnjih godina, na istočnoj strani je Prokurativ­a. Ove godine nam to itekako paše jer neće biti tribina u gledalištu. Napravit ćemo festival gdje će ljudi sjediti za stolovima. Svi će stolovi biti propisno udaljeni, od 1,5 do 2 metra. S tim da ćemo imati ukupno 500 gledatelja. Inače ih je bilo oko 1700, znači to je manje od trećine. To je sistem kao da gledamo Porin ili Cesaricu. Glazbenici na pozornici isto će biti udaljeni prema propisanim mjerama - kaže nam Mrduljaš.

 ??  ?? Festival će biti 11. i 12 srpnja, a vode ga Doris Pinćić, Duško Čurlić i Mirna Maras
Festival će biti 11. i 12 srpnja, a vode ga Doris Pinćić, Duško Čurlić i Mirna Maras
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia