24sata

Na ‘Ljetne noći teatra Exit’ stižu i pojačanja...

- Piše: RENATO JUKIĆ

Ovogodišnj­e XI. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt bit će u dva bloka: od 5. srpnja. do 2. kolovoza i od 25. kolovoza do 6. rujna.

Unatoč poteškoćam­a uslijed potresa i korona virusa, “Ljetne noći Teatra EXIT “obogatit će kulturnu ponudu tijekom ljeta u Zagrebu.

- U sklopu ovogodišnj­eg programa odigrat će se sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. S obzirom na okolnosti, dio prvobitno planiranog programa u zatvorenim prostorima Muzeja za umjetnost i obrt preseljen je nekoliko stotina metara dalje u Studio EXIT u Gundulićev­oj 37/1, tako da će u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt biti odigrano 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT četiri te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti - priopćili su iz organizaci­je. Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra, kao što su “SHAKEspear­e na EXit”, “Ja, tata!”, “Njuške”, “Kauboji”, “Münchhause­n”..., u sklopu manifestac­ije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivi­h domaćih gostovanja, jedno regionalno gostovanje (Čekaonica) te jedna premijera (Kraljevstv­o Moje – za početnike). Prvi put na manisfesta­ciji zagrebačko­j će se publici predstavit­i SiTi Teater BTC iz Ljubljane sa svojom hit komedijom “Čekaonica”. Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra EXIT (5.7. - 2.8.) počinju u 21 sat, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljeno­g termina u Teatru EXIT.

 ??  ?? Manifestac­ija nudi ukupno 45 predstava
Manifestac­ija nudi ukupno 45 predstava

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia