24sata

SKA PRAVA HOĆU

-

‘RAD I REZULTATI

PRIJE SPOLA’

MARIJANA PULJAK Kaže da je žalosno da još broje kvote i da prije spola treba gledati rezultate. mračnim porukama stajali u prvim redovima, a žene su se tek nazirale u trećima – rekla je. Na pitanje aludira li pritom na Domovinski pokret kaže.

- Da, na njih mislim. HDZ je imao dosadnjika­vu kampanju s jednom ženom nositeljic­om liste, koja je na kraju prikazana samo kao prezime. Nije se ni Most proslavio. Protekla vlada ništa nije napravila na ravnopravn­osti spolova iako je bila dužna napraviti strategiju. Jasno je zašto nisu jer su im bile sporne stvari oko prava na pobačaj - rekla je i otkrila za što će se u Saboru zalagati: - Besplatni vrtići svima u Zagrebu jer, ako može Beč, možemo i mi. Izračunali smo da se u proračun od uplate za vrtiće ulije 100 milijuna kuna od 35.000 djece, a sad za 4000 žena plaćamo 350 milijuna kuna da ostaju doma s djecom.

Nakon deset godina gdje

SPASIO JE KOLEGA

IZ BRUXELLESA

OSTALA BEZ STRANKE Kešimir Beljak ju je 2017. izbacio iz HSS-a, a Plenković ju je stavio na listu. će one pronaći posao? Upravo takve stvari treba mijenjati – kaže nam Borić. Pokušat će, kaže, u Saboru progurati rodni proračun po uzoru na Finsku.

- Naime, ondje su izračunali koliko bi žena, koja je izgubila nasilno život zbog nasilnika pridonijel­a društvu da je dočekala mirovinu kaže nam Borić.

U ‘PAMETNO’ MUŠKARAC U MANJINI

Marijana Puljak iz stranke Pametno u zadnjim minutama utakmice ušla je u Sabor. - Sretni smo što ćemo Dalija Orešković, Dario Zurovec i ja imati klub zastupnika i priliku da inzistiram­o na temama o kojima smo govorili u kampanji. U našem klubu muškarac je iznimka, pa će se možda on morati boriti za svoja prava – našalila se Puljak. U Račanovo vrijeme u Sabor su ušle 33 žene. U tri saziva Sabora prije njega bilo je 16, 7 pa 9 pripadnica ljepšeg spola. Peti saziv Sabora imao je 27 žena, šesti 32, sedmi 30, osmi 23,

a deveti 19.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? JEDINA ŽENA MEĐU
MOSTOVCIMA
Suprug joj je bio najveća potpora u kampanji. Zajedno su uspjeli.
JEDINA ŽENA MEĐU MOSTOVCIMA Suprug joj je bio najveća potpora u kampanji. Zajedno su uspjeli.
 ??  ?? SLAVONSKI BRACO I SEKA U SABORU
Prigovaral­i joj što je Škorina sestra. Kaže da će se Saboru dokazati.
SLAVONSKI BRACO I SEKA U SABORU Prigovaral­i joj što je Škorina sestra. Kaže da će se Saboru dokazati.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia