24sata

SU MOJ ŽIVOT...

-

dovede kući. - Nije mi to prva zmija, imao sam ih jedanaest. Kad sam je nabavio, imala je 30-35 centimetar­a dužine i stala je u plastičnu posudu za sladoled. Prvo sam je hranio štakorima. Kako je rasla, nisam je želio hraniti zečevima jer ih volim, nego je svaka dva tjedna hranim zamrznutim pa odmrznutim kokošima - govori T. M., dok nam se dva stafordska bull terijera motaju oko nogu. Jedan, star pet godina, je njegov, dok je drugi kod T. M. na dresuri. Imao je i kraljevsko­g pitona, koji je preko krova otpuzao susjedi na terasu prije pet godina.

- Moja poznanica ga je pustila na krov. Ona je tog pitona odnijela i u bolnicu - kaže naš sugovornik te pojašnjava da je kraljevski piton manji od burmanskog i naraste do dva metra, i to ženka, dok je njegov bio mužjak. U listopadu 2017. netko ga je anonimno prijavio da zmiju šeta vani. Tad mu je u stan došla inspekcija Ministarst­va zaštite okoliša. Inspektori­ca je utvrdila da je zmiju legalno kupio u pet shopu. U nalazu, koji nam je dao na uvid, konstatira­la je da je zmija u urednom stanju i u urednom okruženju te ga upozorila da je više ne izvodi van radi sigurnosti, kako ljudi, tako i same zmije. Osim burmanskog i kraljevsko­g pitona, imao je i dvije boe, četiri kukuruzne zmije te dvije štakorašic­e. Riječ je o neotrovnim zmijama. Za Biggieja je, kad je prerastao terarij, uredio cijelu sobu. Pitamo ga za biljke, za što ih koristi.

- Te biljke, osim THC-a, sadrže i CBD. Imam nalaz psihijatra u kojemu je navedeno da biljke s CBD-om koristim već godinama za ublažavanj­e epi napadaja, problema sa spavanjem te bolova u leđima i koljenu jer sam se ozlijedio u prometnoj nesreći nakon pada s motocikla. Ne želim piti tablete, radije prije spavanja zapalim ‘joint’ ili napravim shake od mlijeka i banane u koji dodam vrh svježe odrezan s biljke - kaže. Pojašnjava da su među 25 biljaka, koje je policija zaplijenil­a i odnijela, tri muške biljke, dok su dvije biljke već počele žutjeti. Naglašava da nije imao nikakvu opremu za pakiranje, vrećice, vage, kao ni sušene vrhove biljke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia