24sata

NOSILE SU HALJINE OD MAJKE I SVEKRVE

Crvenu su odabrale one koje su htjele biti primijećen­e Stilski izričaj je općenito bio ležeran U fokusu su bile haljine i ženstvene forme

- Pišu: DUBRAVKA PRPIĆ ZNAOR, ANTONIJA TUŠEK, DENIS MAHMUTOVIĆ, SNJEŽANA KRNETIĆ, EMIRAT ASIPI

Boja podiže raspoložen­je, pravilo je koje itekako znaju naše dame u svijetu politike. Stoga su, ukrašene snažnim tonovima, preksinoć, u izbornoj noći zabljesnul­e u kreacijama rumenog tona.

Crvena, ta kraljica boja, simbol opasnosti i moći, ali i ljubavi i snage, bila je glavna te su je izabrale Sabina Glasovac, Katarina Peović i Sandra Benčić. Riječ je o sličnim monokromat­skim kreacijama, no krojevi su različiti. Dok je Sabina Glasovac, inače jedna od najbolje odjevenih saborskih zastupnica, izabrala komplet haljine i sakoa naglašena struka, Peović je nosila više večernje izdanje, a Benčić dnevnu, casual haljinu, koja bi bila dobra i za neku vrtnu zabavu. No boja je ovdje ključna, a ona poručuje - pogledaj me, okreni se za mnom. Jer kad žele biti vidljive te se istaknuti na fotografij­ama ili u gomili ljudi, dame biraju boju s pričom. Za razliku od njih, Biljana Borzan nosila je ljubičastu, tamnu varijantu, u kratkoj i uskoj formi. Dame je komentirao i modni stilist Neven Ciganović. Biljani Borzan je odmah dao je kompliment­e:

- Izabrala je usku koktel haljinu boje patlidžana koja je istaknula njezinu besprijeko­rnu liniju - komentirao je.

Općenito gledano, izborna je noć bila u znaku casual haljina, koju je izabrala i Anka Mrak Taritaš.

Odabrala je dobru formulu neutralnog oufita i koraljne ogrlice.

- Anka Mrak Taritaš se pojavila u bež haljini i ogrlicom koju je bojom uskladila s ružem na usnama. S obzirom na svijetli ton haljine, djelovala je svježe - smatra Ciganović.

U moru snažnih tonova našla se i zelena, svježa nijansa trave, koju je izabrala Ana Lederer. No kreacija ju je vizualno “smanjila”, jer tulipan kroj idealno izgleda kad je nešto kraći, do koljena, upravo radi većih dimenzija. Uz nju je ležerno izgledao Zlatko Hasanbegov­ić, kojemu su tregeri u raznim bojama postali zaštitni znak odjevnih kombinacij­a. Općenito je stilski izričaj na izborima bio ležeran i prepun boja, a tu i tamo pojavile su se večernje haljine. Primjer je Marija Selak Raspudić, koja je odjenula u potpunosti šarenu haljinu, namijenjen­u i party prilikama, naročito radi teksture, koja je dotjerana cvijećem i snažnim nijansama. Dame se uglavnom nisu pripremale kupovanjem nove odjeće, nego su izabrale nešto vintage, od prije, kako bi pratile nove modne trendove recikliran­ja, jer svijet je trenutačno u znaku retro krojeva i stilova. U fokusu su bile haljine, ženstvene forme i romantične siluete.

 ??  ?? ZASJALA JE U CRVENOJ HALJINI SA ZANIMLJIVO­M PRIČOM Prije dvije godine išla sam na gala večer čiji je domaćin bio princ Charles pa sam zamolila svekrvu da mi pronađe haljinu, kaže Sandra Benčić iz koalicije Možemo! i dodaje da je stajala 400 kuna.
ZASJALA JE U CRVENOJ HALJINI SA ZANIMLJIVO­M PRIČOM Prije dvije godine išla sam na gala večer čiji je domaćin bio princ Charles pa sam zamolila svekrvu da mi pronađe haljinu, kaže Sandra Benčić iz koalicije Možemo! i dodaje da je stajala 400 kuna.
 ??  ?? CRVENO JE NOSILA S RAZLOGOM
Katarina Peović, predstavni­ca Radničke fronte, priznala je kako se posebno potrudila oko svojeg outfita.
- Crvena je boja ljevice i radničkog pokreta, revolucion­arnih progresivn­ih ideja - zaključila je.
CRVENO JE NOSILA S RAZLOGOM Katarina Peović, predstavni­ca Radničke fronte, priznala je kako se posebno potrudila oko svojeg outfita. - Crvena je boja ljevice i radničkog pokreta, revolucion­arnih progresivn­ih ideja - zaključila je.
 ??  ?? SPECIFIČAN STIL
Zlatko Hasanbegov­ić iz Domovinsko­g pokreta ima specifičan stil, pa ga poznajemo
i po tregerima. Nosi tenisice iz Turske, koje je platio oko 50 kuna, a istu cijenu imala je i
košulja iz Zare.
SPECIFIČAN STIL Zlatko Hasanbegov­ić iz Domovinsko­g pokreta ima specifičan stil, pa ga poznajemo i po tregerima. Nosi tenisice iz Turske, koje je platio oko 50 kuna, a istu cijenu imala je i košulja iz Zare.
 ??  ?? VESELA I ŠARENA KOMBINACIJ­A
Marija Selak Raspudić, koja je izašla na izbore s Mostom, nosi haljinu brenda Desigual, poznatog po raznim motivima. Kreacija je idealna i za party prigode te ples.
KOMPLETIRA­LA NAKIT I ŠMINKU
Anka Mrak Taritaš iz Restart koalicije ima jednostavn­u formulu, jer bež je boja koja uvijek prolazi. Njezina neutralnos­t dopušta igru bojama, a fokus je na ogrlici i ružu.
VESELA I ŠARENA KOMBINACIJ­A Marija Selak Raspudić, koja je izašla na izbore s Mostom, nosi haljinu brenda Desigual, poznatog po raznim motivima. Kreacija je idealna i za party prigode te ples. KOMPLETIRA­LA NAKIT I ŠMINKU Anka Mrak Taritaš iz Restart koalicije ima jednostavn­u formulu, jer bež je boja koja uvijek prolazi. Njezina neutralnos­t dopušta igru bojama, a fokus je na ogrlici i ružu.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia