24sata

U centru Zagreba, u Vlaškoj 78, otvoren je salon za egipatsku depilaciju, takozvani “sugaring”.

- Piše: NIKOLINA ŽIVKOVIĆ

Ovu tehniku voljela je i Kleopatra, a posebnost ovoga salona je ta što je to prvi “walk-in” salon za depilaciju u Hrvatskoj i okolici. Osnivačice salona “Sugared by Jantar”, Ira Butorac i Natalija Novak, time su željele omogućiti fleksibiln­ost svima koji žive užurbanim životom ili naprosto ne vole planirati, ali vole biti njegovani.

- Dovoljno je samo doći i termin je tu za vas - kaže Ira.

No s obzirom na situaciju s korona virusom, vlasnice bi ipak voljele kad bi se klijenti telefonski najavili kako se ne bi stvarala gužva u salonu. Natalija je osnivačica Jantar brenda, a Ira je njezina dugogodišn­ja zadovoljna klijentica.

IDEJA SE RODILA RADI - ČEKANJA

- Iz iskustva klijentice uvijek me nerviralo što bi za termin trebala čekati od dva do četiri tjedna, a tad kako sam radila ni sama nisam znala kakvi su mi planovi bili. Gledajući koliko žena dolazi na egipatsku depilaciju rodila se i poslovna ideja - priča Ira. Na ideji su radile dvije godine. - Poslovni prostor smo počele tražiti krajem prošle godine. Kad smo sve našle i pripremile, bile smo spremne za otvaranje. Međutim, tad nam se, kao i svima ostalima, dogodila korona. To nas je malo usporilo, ali nas nije zaustavilo. Čim su nam to mjere dopustile, otvorile smo salon - rekle su Ira i Natalija. Na idealnoj recepturi Jantar paste Natalija je radila više od godinu dana. Kako kaže Ira, nije izlazila iz kuće, samo je radila.

DEPILIRAJU SE I MUŠKARCI

- Prije 10 godina sam počela istraživat­i tehniku egipatske depilacije i nakon toga sam svaki dan, godinu dana, radila na idealnoj recepturi šećerne paste za profesiona­lnu upotrebu - kaže Natalija.

U salonu možete pronaći pastu classic, winter, summer, strong i pastu for men, koja je prilagođen­a muškoj koži i muškoj dlaci. Ako ste mislili da samo žene dolaze na depilaciju, pogriješil­i ste.

- Kad nam muškarci dolaze na depilaciju, najčešće dolaze depilirati prsa i leđa, a često nam dolaze i prije tetoviranj­a ispričala nam je Natalija. Proces depilacije je bezbolan, pogotovo na području ruku i nogu, dok je depilacija intimnog područja mrvicu bolnija. Na tretman se preporučuj­e dolaziti jednom mjesečno, odnosno svakih četiri do pet tjedana. No opet, kaže Natalija, to ovisi od čovjeka do čovjeka.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia