24sata

IGORE, PA-PA! BRATE ZOKI, PREUZMI, PLIZ

Nakon poraza u Rijeci Dinamo se raziššao s Jovićeviće­m, koji je vodio ‘modre’ samo sedam utakmica

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Nogomet je takav, lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela jer ne želim biti opterećenj­e. Uvijek ću biti dinamovac i vjerujem kako je ovo doviđenja a ne zbogom najdražem klubu.

Tim se riječima Igor Jovićević (46) oprostio od Dinama nakon iznenađuju­će smjene. Poraz od Rijeke bio mu je drugi u samo sedam utakmica na klupi (tri pobjede), uz lošu igru i uvjeravanj­e navijača kako uigrava ekipu za Ligu prvaka, testira mlade...

GOL PO UTAKMICI!?

Ali u svemu tome Dinamo je u HNL-u zabijao tek gol po utakmici (!?) i primao 0,86. I nije zabio ni jednoj od momčadi s vrha (Lokomotiva, Osijek, Rijeka). U klubu su ostali Jovićeviće­vi pomoćnici Krznar, Štefanić i Attias.

- Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornos­t u ovim teškim vremenima - poručio je sportski direktor Zoran Mamić, jedan od kandidata da sezonu privede kraju. Štoviše, on je najveća želja čelnika kluba (i brata), ali Zoki se nećka jer ugodnije mu je u fotelji sportskog direktora, iako je pokazao da itekako ima trenersku žicu. Druga je opcija da do kraja sezone momčad vode Krznar i Peternac, a od ljeta je svakako favorit Goce Sedloski. Momčad je slobodna do srijede, a u nedjelju je čeka veliki derbi i Hajduk.

Je li smjena Jovićevića dobar potez? Ma nije ništa novo da Dinamo nakon prvog dijela sezone praktički osi

gura naslov prvaka pa trener proljetni dio sezone koristi za eksperimen­te i pripremanj­e momčadi za Ligu prvaka. I po tome Jovićević nije ništa lošiji od Jurčića, Ivankovića, Čačića, Zorana Mamića... Ali jest od Bjelice. Koji je prošlog proljeća nakon ispadanja u osmini finala Europske lige od Benfice, s naslovom prvaka u džepu, davao šansu Periću, Marinu, Majeru..., i ostvario 11 pobjeda, remi u

Rijeci

i poraze od Osijeka te Rijeke u finalu Kupa. Što su mu kritičari (pa i ljudi u klubu) zamjerili, jer nije osvojio dvostruku krunu. Bjeličin je Dinamo i na proljeće izgledao dobro, privlačio navijače i svejedno razigravao Dinamovu budućnost. Sad je pred juniorskom momčadi završnica Lige prvaka. Blistava generacija ima šansu napraviti povijesni uspjeh. Suparnik je Benfica i šteta je što se u kolovozu igra u Nyonu a ne u Zagrebu. Kao što je šteta da te dečke u Nyonu neće voditi Igor Jovićević. Bilo bi poštenije da taj potencijal­no najveći rezultatsk­i uspjeh Dinamove omladinske škole potpiše trener koji ih je doveo preko Manchester Cityja, Šahtara, kijevskog Dinama i Bayerna do četvrtfina­la najjačeg natjecanja.

GOCE U IZOLACIJI

Što imamo ovako? Imamo juniore koje će u Nyonu voditi vjerojatno Goce Sedloski, trener koji je, otkad je došao u Dinamo, više vremena proveo u samoizolac­iji nego na travnjaku. A prva momčad smijenila je trenera u kojeg su navijači brzo izgubili povjerenje, potrošila olako domaćeg dečka, dinamovca u srcu. Jovićeviće­v Dinamo protiv tri suparnika iz vrha lige nije zabio ni gol! Bruno Petković se oporavlja od ozljede i vjerojatno preskače i Hajduk, a prava je enigma Mislav Oršić. Od 20 golova ove sezone samo je jedan zabio u proljetnom dijelu, Rijeci 29. veljače. Pod Jovićeviće­m je igrao u svakoj utakmici, 504 minute, i ne može zabiti.

SLIJED POGREŠAKA

Eto, uspjeli su Dinamovi čelnici u nekoliko mjeseci od ponajvećeg europskog uspjeha u povijesti kluba nizom loših poteza potjerati čudotvorca Bjelicu, uništiti igru, oteti juniorima njihovog vođu uoči četvrtfina­la Lige prvaka, razj...ti atmosferu oko kluba i u klubu, pa i potrošiti perspektiv­nog trenera.

Ne, nije nužno pogreška Jovićeviće­v sadašnji odlazak. To je samo slijed vezanih pogrešaka, od kojih je prva bila naprasito rezanje plaća i tjeranje Bjelice. Zbog uštede. I tako sad Bjelica sjedi u Klagenfurt­u kod kuće i prodaje dresove za “palčiće”, momčad nema ni igru ni trenera mjesec i nešto prije kvalifikac­ija za Ligu prvaka, a istodobno klub plaća bjeguncu Z. M. tjelohrani­telje.

Svaka čast! Sjedite, 1!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia