24sata

Tudor više nema ni rezultat ni igrače? STANIĆ STOJI IZA NJEGA

LUDA SEZONA Hajduk je nikad ranije ispao iz Europe i Kupa, pa je imao rekordan niz pobjeda na Poljudu, a sad Tudor nakon Dinama i Rijeke može postati rekorder po porazima...

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Vjerovali ili ne, i ne baš tako davno, štoviše, u sezoni 2014/15. bio je još i gori, s četiri uzastopna poraza! U Kranjčević­evoj od Zagreba 2-0, potom na Poljudu od Splita 2-1, u Puli od Istre 3-2 i od Rijeke na Poljudu 2-1. Od 22. ožujka do 18. travnja “bijeli” su upisali četiri poraza u nizu, s tim da tri potpisuje pokojni Stanko Poklepović, a četvrti Goran Vučević. Hajduk je sezonu okončao treći s 38 bodova zaostatka za Dinamom i 25 za Rijekom... Ništa manja blamaža nije bila ni ona koju potpisuje Mišo Krstičević, on je

u pet zadnjih kola 2011/12. izgubio četiri susreta, kao i Tudor sad, i to u gostima kod Osijeka 2-1 i Intera 1-0 te na Poljudu od Lučkog 2-1 i Lokomotive 1-0. Peti je susret trebao biti u Varaždinu, no zbog izbacivanj­a domaće momčadi iz lige registrira­n je 0-3 za Hajduk. Krstičević je na kraju bio drugi i izbjegao smjenu.

Četiri poraza u pet susreta upisao je i Luka Bonačić u Ligi za prvaka u sezoni 2005/06. Njegova je momčad gubila u gostima od Varteksa 2-0, Kamen Ingrada 1-0 i Osijeka 2-1 te kod kuće od Rijeke 4-0, dok je u međuvremen­u slavio protiv Dinama na Poljudu. Luku Bonačića nisu mijenjali vjerojatno iz samilosti, nešto ranije je dobio palicom po glavi u predvorju zgrade u kojoj živi, ali je ipak otišao na kraju sezone u kojoj je Hajduk bio tek peti, a na klupi ga je zamijenio Zoran Vulić.

Četiri puta je dakle Hajduk u HNL-u upisao četiri poraza u pet susreta, ali nikad pet od šest, šest od sedam..., pa se neslavni rekord sad smiješi Tudoru, naravno, ako njegova momčad nastavi u istom ritmu i protiv Dinama i protiv Rijeke. No bez obzira na rezultate i eventualne poraze, Tudor bi trebao nastaviti voditi momčad sve do kraja. Mario Stanić jasno je rekao kako klub čvrsto stoji uz Tudora i kako on može otići samo ako podnese ostavku, dok je Tudor nakon Osijeka rekao kako će nakon sezone vidjeti što i kako dalje, što sugerira da namjerava ostati do kraja. Trener se u pravilu mijenja kad nema rezultat ili kad izgubi svlačionic­u, a Tudor je na najboljem putu da do kraja sezone ispuni oba kriterija. O rezultatu se manje-više sve zna, a nakon nedjeljnog derbija je izjavio i kako nije bio zadovoljan mentalitet­om momčadi.

Prevedeno, načinom na koji je momčad ušla u utakmicu i angažmanom koji je prikazala. Znači li to i da više ne slijede trenera?

Ne bi ni to bilo posebno čudno u ovoj ludoj sezoni punoj rekorda. Sezoni u kojoj je Hajduk nikad ranije ispao iz Europe i Kupa, ali i sezoni u kojoj je Burić imao rekordan broj domaćih pobjeda u nizu te gotovo dva mjeseca bio na vrhu prvenstven­e ljestvice! Zar bi ikome bilo čudno da tako turbulentn­a sezona, koja je startala porazom od Gzire, završi još jednim neslavnim rekordom..

 ??  ?? GOL ZABIO JE TUDOROV HAJDUK, ŠTO JE 1,5 PO UTAKMICI. A PRIMA 1,3
POSTO BODOVA OSVOJIO JE HAJDUK OTKAD SE TUDOR VRATIO NA KLUPU
GOL ZABIO JE TUDOROV HAJDUK, ŠTO JE 1,5 PO UTAKMICI. A PRIMA 1,3 POSTO BODOVA OSVOJIO JE HAJDUK OTKAD SE TUDOR VRATIO NA KLUPU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia