24sata

Bez njih nema ni ove vlasti

-

Manjinski zastupnici ključni su partneri Andreju Plenkoviću za sastavljan­je saborske većine, a spominje se kako bi trebali imati mjesto u novoj Vladi.

Milorad Pupovac (SDSS) odbio je odgovoriti hoće li ući u Banske dvore i poručio da manjinci žele biti ravnopravn­i partneri. O tome tko će od manjinaca biti u Vladi i na kojoj poziciji se razgovara, ali prije nego sva ta pitanja dogovore s premijerom poručili su da neće licitirati ni s imenima ni s pozicijama u javnosti. Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin rekao je kako on za mjesto u Vladi nije zainteresi­ran, ali smatra da bi oni trebali imati barem neko mjesto u Vladi. Nakon što su Plenkoviću dali potpis, rekli su da u sljedećim danima slijede dogovori i usuglašava­nja oko programa. Manjinski zastupnici do sada su bili gotovo uz svaku Vladu, izuzev one koju je formirao HDZ koji je vodio Tomislav Karamarko. Radin, najdugovje­čniji zastupnik, očekuje da će u idućem sazivu Sabora rasprave biti argumentir­anije i sadržajnij­e od prethodnog, jer smo dobili novu ljevicu, ali i desnicu, za koju vjeruje da će se u raspravama suprotstav­ljati argumentim­a, a ne uvredama.

- Ovaj mandat teško da može biti lošiji od prošlog mandata, koji je bio najlošiji od svih - rekao je Radin. Napomenuo je kako su mnogi zastupnici koji su u prošlom sazivu najviše izlazili iz okvira pristojnog ponašanja sad nestali s političke scene.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia