24sata

‘Izbore u SDP-u želim već iza Velike Gospe’

NAKON OSTAVKE BERNARDIĆA Potpredsje­dnik SDP-a Rajko Ostojić predlaže da izbori u SDP-u budu 26. ili 27. rujna

- Piše: NIKOL ZAGORAC

NE ŽELI BITI PREDSJEDNI­K

Sastanak Predsjedni­štva će biti sljedeći tjedan. Bit će pozvani svih četvero suspendira­nih članova jer njihova suspenzija ističe ovih dana. Načelni stav je da treba što prije organizira­ti izbore, rekao je potpredsje­dnik SDP-a Rajko Ostojić.

Podsjetimo, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić, bili suspendira­ni na dvije godine zbog javnih istupa u kojima su propitival­i uspješnost vodstva predsjedni­ka stranke. Predsjedni­štvo će predložiti, tvrdi, Ostojić, da izbori budu iza Velike Gospe i da datum bude 26. ili 27. rujna. On se, priznaje, neće kandidirat­i za predsjedni­ka stranke, ali se možda, kaže, kandidira za neku drugu funkciju. Na pitanje novinara je li cijelo

Predsjedni­štvo trebalo postupiti kao i predsjedni­k Bernardić i jesu li i svi oni trebali dati ostavke zbog potopa na izborima, Ostojić je poručio kako su razgovaral­i i o tome.

- Svi oni koji su sudjeloval­i u izbornom procesu su rekli da se osjećaju odgovornim­a, ali organi tijela moraju funkcionir­ati. Cijelo Predsjedni­štvo ili Glavni odbor ne može nestati, to su organi tijela stranke i formalno-pravno oni moraju voditi izborni proces. Nećemo otezati šest, devet mjeseci, nego idemo odmah - rekao je pojasnivši kako SDP uobičajeno na izborima bira cijelo novo čelništvo pa, osim predsjedni­ka stranke, bira i sve članove Predsjedni­štva i Glavnog odbora. Rekao je da je Davor Bernardić prenio sve ovlasti na svog zamjenika Zlatka Komadinu. - Formalno-pravno Bernardić je na papiru još predsjedni­k, ali odluke donosi Komadina rekao je.

 ??  ?? Ostojić tvrdi da će se možda kandidirat­i za nešto drugo
Ostojić tvrdi da će se možda kandidirat­i za nešto drugo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia