24sata

Dečku u vodu stavila antifriz: ‘Samo buju ti se mišići opustili...’

PRODULJILI JOJ PRITVOR Karlovačko Županijsko državno odvjetništ­vo Kristinu Ferko (27) optužuje za pokušaj ubojstva

-

PODIGLI OPTUŽNICU

Kristina Ferko (27) iz Vrškovaca kraj Ozlja je 22. siječnja na benzinskoj postaji kupila je antifriz koji sadrži otrovan etilen-glikol.

Kako je priopćilo karlovačko Županijsko državno odvjetništ­vo, potom je došla dečku D. M. (40) u susjedno naselje Vividine i potajice mu antifriz nalila u piće koje je popio. Nešto kasnije mu je pozlilo i hitno je prevezen u bolnicu, gdje je zadržan zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega te se nalazi u teškom stanju i životno je ugrožen. Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu protiv Kristine je podiglo optužnicu za pokušaj teškog ubojstva. Što je najgore, tek nakon deset dana kome posumnjalo se da je otrovan. Naime, član obitelji uspio je otključati njegov mobitel i pročitati SMS-ove koje je izmjenjiva­o s Kristinom, a koje su bacile sumnju na to da ga je pokušala otrovati. “Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro”, poslao je D. M. poruku Kristini,

na što mu je ona odgovorila: “Ne bu ti ništa, samo buju ti se mišići opustili”. Sutradan ujutro poslala mu je SMS sa sadržajem: “Brinem se, javi se”.

Nakon tog otkrića pokrenuta je istraga.

Mještani i susjedi D. M. opisuju kao samozatajn­og, zaposlenog u tvornici kupaonske opreme u Ozlju, a Kristinu kao dobru i dragu djevojku iz dobre obitelji, školovanu i zaposlenu, aktivnu u lokalnoj zajednici. Pjevala je i u crkvenom zboru.

 ??  ?? Kristina je pjevala u crkvenom zboru i bila aktivna u lokalnoj zajednici
Kristina je pjevala u crkvenom zboru i bila aktivna u lokalnoj zajednici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia